23948sdkhjf

Hummer er tilbage – og økoflipperne vil elske den

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet .dk

Hummer genopstår som en elektrisk kæmpetruck med tre motorer og over 1.000 hestekræfter. Rækkevidden forventes at blive over 550 kilometer, så du kan nå helt ud i vildnisset.

Hummer H1, H2 og H3 vil for altid stå som et tegn på verdens, og specielt amerikanernes overforbrug, inden den globale finanskrise og klimatømmermænd lukkede mærket i 2009. Mærket, der startede med at producere militærbiler til gaden, var hadet af klimaaktivister for de store firehjulstrækkere. Men nu kan klimaaktivisterne godt begynde at glæde sig til at byde Hummer velkommen til fællessang, for amerikanerne er tilbage – men denne gang med en elbil.

GMC Hummer EV hedder den, og den er lige så massiv som de gamle varianter. Men i stedet for et bådanker af en benzin- eller diesel V8’er, er der nu hele tre elmotorer. Én til forakslen og to til bagakslen, og samlet skulle der være 1.000 hestekræfter og næsten 15.600 Nm. Det er selvfølgelig marketingsfis, da de amerikanske producenter, siden Tesla startede trenden, er begyndt at oplyse drejningsmomentet ved hjulet, altså ikke ved motoren, men effekten efter gearingen, og derfor lyder tallet åndssvagt højt.

EV supertruck
Det er GMC, og dermed Chevrolet, der står bag den nye model, og i pressematerialet omtales modellen som en EV supertruck. Den får da også nogle ret imponerende muligheder, som man aldrig ville kunne drømme om i den gamle version. Ingeniørerne har udviklet en funktion, som de kalder CrabWalk, eller krabbegang på dansk. Ved lav fart kan både for og baghjul styre i samme retning, så bilen kan krabbe sig sidelæns. Smart, hvis man skal manøvrere udenom en forhindring i terrænet.

Terrænegenskaberne har generelt været i fokus, så den ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet .dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet .dk

Send til en kollega

0.078