23948sdkhjf

Bilfabrikker finder deres kvalitetskomponenter i Danmark

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Det er en udbredt opfattelse, at fremstilling af biler er noget, der udelukkende sker i udlandet. Og som regel i store automotive lande som Tyskland, Japan, Frankrig og Italien.

Men Danmark er faktisk godt med, for FJ Industries, den fynske specialist i sintrede og støbte metalkomponenter, leverer dele til flere af de helt store inden for den europæiske automotive industri.

Med udgangspunkt i hovedsædet i Ferritslev mellem Odense og Nyborg har virksomheden opbygget et internationalt omdømme som leverandør af autokomponenter, der lever op til bilfabrikanternes høje krav, hvad præcision, slidstyrke og høj, ensartet kvalitet angår.

Pålidelighed er afgørende
– Vores kvalitetskontrol er noget af det, kunderne køber mest ind på, fortæller teknisk chef Sylvain Pourroy fra FJ Industries. – Bilproducenter har brug for pålidelighed, så de kan regne med, at hver eneste bil, der triller ud fra fabrikken, har præcis det samme kvalitetsniveau. Der må ikke være det mindste udsving.

 – Alt, hvad vi gør, handler om at undgå tilfældigheder. Derfor har vi løbende investeret i kvalitetskontrol, således at alt overvåges i mindste detalje. Det handler ikke kun om at have de rigtige måleværktøjer, men også dygtige kvalitetsspecialister og minutiøst designede processer.

Nultolerance for fejl
– Alle vores processer er certificeret efter den strenge IATF-16949 standard, som er adgangsbilletten til overhovedet at komme i betragtning som leverandør til en bilproducent. Desuden arbejder vi efter APQP (Advanced Product Quality Planning), som sikrer, at vi gør alle de rigtige ting i den rigtige rækkefølge – for at sige det lidt populært, siger Sylvain Pourroy.

FJ Industries har specialfremstillet 3D-måleudstyr til kontrol af metalkomponenter. Udstyret kan måle så små afvigelser som 1 my (en tusindedel af en millimeter) og bidrager således til at kvalificere FJ Industries som leverandør til ikke bare bilfabrikker, men også til andre brancher, hvor kravene til præcision er høje, for eksempel medicinal- og robotindustrierne.

Kvalitet er ikke altid den dyreste løsning
– Også robotvirksomheder har fået øjnene op for, at der bliver fremstillet metalkomponenter af høj kvalitet her i Danmark, fortsætter Sylvain. – Der, hvor vi typisk bliver budt ind, er, når en robot skal i serieproduktion. Man har fremstillet en mindre serie for at teste robotten, båd teknisk og markedsmæssigt, og når den så skal fremstilles i større antal, kan vi bidrage med sintrede metalkomponenter, der har samme egenskaber som bearbejdede komponenter, men som er langt billigere.

Kunder fra hele verden ringer til Fyn
FJ Industries blev stiftet i 1943 og har siden opbygget en unik position som ekspert i fremstilling af metalkomponenter, såvel støbte som fremstillet af pulvermetal. Kunderne kommer fra det meste af verden, og de har alle høje krav til kvalitet, præcision og ensartethed. FJ Industries skræddersyr løsningen til den enkelte opgave, og takket være effektive processer kan man levere selv små serier til konkurrencedygtige priser.

 Alle FJ Industries’ lokationer i Danmark, Sverige og Kina er certificeret efter IATF 16949-standarden.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.078