23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tjek olie på din bil - det er let nok

Hvis du syntes et motorrum kun er for mekanikere, så tro om. Isabella er kun fem år gammel og viser dig her, hvordan du tjekker olien. Det er nemlig vigtigt.

Din motor i bilen kan ikke undgå at forbrænde en smule olie hen ad vejen, og hvis den mangler olie, vil den gå i stykker. Olie smører nemlig alle de bevægelige dele og hvis der ingen olie er, gnider de bevægelige metaldele som stempler og lejer i plejlstænger og krumtap sig mod hinanden, hvilket skaber slid og varme, der til sidst kan medføre at tingene simpelthen svejser sammen eller går i stykker.

Det er ganske let at tjekke olien, så du undgår et motorhavari. Sådan cirka midt i motorrummet finder du oliepinden, som kan trækkes op via et dertil indrettet plastikhåndtag i en skarp farve.

Du kan se i instruktionsbogen, hvor oliepinden er placeret.

Tjek olie på bil
'Hvis du lige har været ude på en køretur, er det vigtigt du lige lader bilen stå i et par minutter, så al olien er løbet ned i bunden af motoren, ned i det såkaldte bundkar, hvor du måler olieniveauet fra. Det er bedst at tjekke olien, når bilen er varm, da olien der er tyndest.

Træk nu pinden helt op. Når pinden er oppe, tørrer du ...

Læs mere på Biltorvet her.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078