23948sdkhjf

Made in China – elektriske MG ZS EV overrasker positivt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet .dk

MG ZS EV er mere rummelig og komfortabel end en Nissan Qashqai. Ja faktisk er den en positiv overraskelse, på trods af at den både er kinesisk, elektrisk og billig.

De kinesiske biler, jeg har haft med at gøre, har ikke ligefrem imponeret. Og det bliver absolut ikke bedre af, at man tager navnet fra en nobel engelsk sportsvognsproducent og sætter på fronten. Ja, kort sagt er mine forventninger til MG ZS EV meget små. Det er en crossover, der kører på strøm, bygget af den kinesiske gigant SAIC Motor, men lad os starte med de basale fakta.

Den elektriske MG har en startpris ved 220.000 kroner, har en størrelse og en vis lighed med Nissan Qashqai, og et batteri på 44,5 kWh som officielt giver en rækkevidde på 263 kilometer. Det kan enten lades med 7,2 kW eller op til 80 kW, så batteriet kan lades fra 0 til 80 procent på 40 minutter. Vi kører Luxury-varianten, som er topmodellen til 249.079 kroner, og den har udstyr som LED-kørelys og automatisk fjernlys, nøglefri adgang, regnsensor, kunstlæderindtræk og 6-vejs justerbart førersæde, panoramasoltag, og otte tommers trykfølsom skærm med blandt andet Apple Carplay, men lige her møder vi det første problem.

Træls elektronik
Multimediesystemet er noget af en gåde, og det tager mig de første 20 minutter at regne ud, hvorledes jeg betjener klimaanlægget, som er noget af en selvmodsigelse. Generelt ser systemet billigt ud og er ikke synderligt brugervenligt. Heldigvis kan man jo så bare bruge sin telefon, da der er Apple Carplay. Problemet er bare, at der ikke er noget USB-stik. Det er gemt væk helt nede i bunden af midterkonsollen, og så er der lavet et hul i den konsol, hvor man normalt lægger sin telefon. Hullet er dog dækket af en gummimåtte, igen ikke ligefrem brugervenligt.

Det er også her, irritationerne stopper. Bagagerummet er 18 liter større end Nissan Qashqai, og gulvet på bagsædet er helt fladt, så det er nemt at komme ind og ud ad bilen. Til gengæld er der ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet .dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet .dk

Send til en kollega

0.064