23948sdkhjf

Den elektriske charmør – Mini Cooper SE

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet .dk

Den elektriske Mini kan køre bukserne af det mest på denne side af en Porsche Taycan, og så er den faktisk tæt på at være et godt tilbud. Men den er ikke for dig, der kører fra Skagen til Gedser hver dag.

Der findes få biler, der kører bedre end en Mini Cooper – det skulle da lige være en elektrisk Mini Cooper. Og sådan en har vi fået fingrene i i dag. Testbilen er en Mini Cooper SE Maximise, som er topmodellen. Det betyder ikke noget for hverken effekt eller rækkevidde, for uanset hvilken variant, du vælger, er der altid 184 hestekræfter, 270 Nm og et 32,6 kWh stort batteri. Den officielle rækkevidde lyder på op til 235 kilometer, og med 11 kWh stik kan du lade batteriet til fuldt på 3,5 timer, og det kan hurtiglades med 50 kWh fra 0 til 80 procent på 35minutter.

El-kræfterne er nok til at sende bilen til 100 km/t på 7,3 sekunder. Det er dog fra 0 til 60 km/t og i mellemaccelerationerne, den elektriske Mini rigtig rykker. Her skal du stå ret tidligt op, hvis du skal være hurtigere, og det gør det til en leg, at køre fra lyskryds til lyskryds i byen, for byen er hvor Mini Cooper SE rigtig hører hjemme.  

Finder du dig alligevel en forladt sognevej, kan du også fornemme Mini’ens legendariske køreegenskaber. For undervognen er stiv som et skateboard, og der findes få biler, som kan skifte retning så hurtigt og ubesværet som Mini. Det giver et indtryk af en væver bil, og oplevelsen bliver forstærket af, at batteriet er placeret i bunden af elbilen, som er med til at give den et endnu lavere tyngdepunkt. Heldigvis har man ikke pillet ved den medstyrende bagende, der ved speederslip er direkte legesyg. Kort sagt kører Mini Cooper SE rø….. ud af bukserne på stort set alt.

Pendlerevnerne
Men nu er det ikke altid, der er tid eller lyst til sjov og ballade. De fleste af os bruger desværre største delen af tiden bag rattet med at transportere os til eller fra arbejdet. Og lad os gøre det klart med det samme. Hvis du på ugentlig basis skal på kryds og tværs af Danmark, så er den elektriske Mini ikke til dig. Undervognen er til den hårde side, ikke helt så ubarmhjertig som tidligere versioner, men du er aldrig i tvivl om, at ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet .dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet .dk

Send til en kollega

0.078