23948sdkhjf
Del siden
Annonce

NGK Spark Plugs for fremtidens udfordringer!

I et stort interview fortalte administrerende direktør for NGK SPARK PLUG EUROPE GmbH, Damien Germès, om sit syn på udviklingen på mellemlangt og langt sigt for verdens førende specialist i tændingssystemer og sensorer.

- Hr. Germès, lad os starte med at se på resultaterne. Hvordan vil du beskrive virksomhedens resultater i det seneste regnskabsår, der sluttede d. 31. marts?

DG: NGK SPARK PLUG opnåede et fantastisk resultat i det seneste regnskabsår med en samlet omsætning på 3,7 milliarder euro globalt, et tal som alle i virksomheden kan være stolte af. Dette tal er en historisk salgsrekord for virksomheden med en stigning sammenlignet med det foregående regnskabsår på trods af de første negative indvirkninger som følge af Covid-19 pandemien. Alle koncernens divisioner har bidraget. Koncernens Automotive Components Group, der omfatter OE (originaldele) og IAM (uafhængigt marked for service og reservedele) opnåede igen flotte resultater med en stigning i omsætningen på omtrent det dobbelte af gennemsnittet for resten af bilbranchen. Desuden opnåede vores Technical Ceramics Group, der også omfatter medicinalprodukter, meget lovende resultater med sine i alt 18 % af den samlede internationale omsætning. Resultaterne gennem det seneste regnskabsår viser, at vi er en økonomisk robust virksomhed, der er godt rustet til at komme igennem den nuværende ekstraordinære globale situation.

- Du har ansvaret for virksomhedens EMEA-region ( Europe - Middle East & Africa ). Hvordan klarede denne del af virksomheden sig i det seneste regnskabsår?

DG: Jeg er personligt meget tilfreds med vores udvikling i EMEA-regionen, som viser markante fremskridt og har ydet et stort bidrag til virksomheden samlet set med hele 27 % af den samlede omsætning. Vores omsætning steg inden for OE (originaldele) og IAM (uafhængigt marked for service og reservedele) i det seneste regnskabsår, hvor omsætningen af tænd- og gløderør steg med over 5 %, og iltsensorerne opnåede en vækst på næsten 10 %.

- Covid-19 pandemien har helt uden sidestykke påvirket verdenshandlen. Hvilke virkninger har du set på virksomhedens samlede omsætning i det nuværende regnskabsår? Har det også givet nye muligheder?

DG: Lige p.t. er det svært at vurdere den samlede påvirkning, Covid-19 vil have for virksomheden, men NGK SPARK PLUG er en stærk, stabil og dynamisk virksomhed, der er godt rustet til at modstå udfordringer og sågar vende dem til muligheder. Det har vist sig i de meget positive erfaringer vi har gjort, nu hvor vi har oprettet fleksible arbejdsmiljøer for vores medarbejdere og sat turbo på digitaliseringsprojekter, som allerede var statet.

- Det forventes, at forbrændingsmotoren vil blive udfaset med et kraftigt fald i brugen fra midten af 2030'erne. Hvordan tilpasser NGK SPARK PLUG sig til denne udfordring?

DG: Selvom brugen af forbrændingsmotorer falder, vil der stadig blive kørt i bil i fremtiden, de vil bare anvende andre motorsystemer. Det betyder, at vores bildivision stadig vil være vigtig for os, fokus vil bare skifte til komponenter til de andre motorsystemer.

Bortset fra det har vi allerede implementeret strukturer, der skal transformere NGK SPARK PLUG til at være en mere vidtspændende virksomhed med nye forretningsområder og produkter. Det begynder at bære frugt, og vi forventer en stor stigning i afkastet fra disse områder i de kommende 10 til 20 år.

Vi har planer om at øge investeringsniveauet i nye områder og vækstområder, med en målsætning om at 40 % af vores samlede omsætning skal komme fra ikke-ICE-relateret salg i 2030, et tal der skal stige til 60 % frem til 2040.

- Hvordan ser du virksomheden tilpasse sig til fremtidige udviklinger som følge af klimaforandringerne?

DG: En del af virksomhedens filosofi, der hedder 'Nittoku-vejen' handler om vores forpligtelser over for fremtidige generationer. Kampen mod klimaforandringer kræver en fælles indsats, og vi gør, hvad vi kan. Vores tændrør og sensorer bidrager allerede til at reducere CO2-udslippet. Vi undersøger samtidig løbende nye bæredygtige forretningsområder. De omfatter fastoxidceller, solid-state batterier og P2G, hvor overskudsstrøm bruges til at generere gas, som allerede har skabt nye og spændende muligheder.

Dette er en del af interviewet med Damien Germès, du kan downloade hele interviewet i det vedhæftede dokument.

Niterra EMEA GmbH
Harkortstrasse 41
40880 Ratingen
Tyskland
CVR nummer: DE121640216

Send til en kollega

0.11