23948sdkhjf

Enyaq iV er Skodas elektriske SUV

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet .dk

Enyaq iV hedder Skodas nye SUV, et bud på en elektrisk Kodiaq med futuristisk design, masser af plads og mulighed for at trække op til 1.400 kilo.

Skoda har endelig præsenteret deres elektriske SUV Enyaq iV, som sælges allerede fra foråret 2021. Det er ellers på mange måder en Kodiaq fra fremtiden, som først og fremmest drives frem af strøm. Enayq iV hedder den, og den er bygget på VW-koncernens elektriske MEB-platform. Det betyder, at du kan få den elektriske Skoda med fem forskellige effektniveauer fra 146 hestekræfter til 302 hestekræfter og 460 Nm. De mindste motorer trækker kun på baghjulene, men de kraftige versioner har to motorer og dermed firehjulstræk. Den kraftigste udgave runder 100 km/t på 6,2 sekunder og når en topfart på 180 km/t.

Batteristørrelsen er enten 55, 62 eller 82 kWh, som giver en rækkevidde fra 340 kilometer til 510 kilometer, som burde være nok for de fleste i hverdagen. For til trods for størrelsen, har Enayq iV en meget lav vindmodstand på 0,27. En varmepumpe sørger også for, at det ikke koster for meget strøm, hvis du gerne vil have varme i bilen på en kold dag. Takket være de kraftige motorer og store batterier, må elbilen trække op til 1.400 kilo. 

Skoda har også sørget for, at du kan pumpe masser af strøm i batteriet, når det er ved at være fladt. Det kan lades med hele 125 kW, så det største batteri kan lades fra fem til 80 procent på 38 minutter. Heldigvis tager elbilen også imod ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet .dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet .dk

Send til en kollega

0.078