23948sdkhjf

Elektriske trillinger uden kompromiser

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet .dk

Peugeot, Citroën og Opel er klar med elektriske varianter af Expert, Jumpy og Vivaro. Her får du op til 330 kilometer rækkevidde, en lastevne på 1.275 kilo og en startpris på lige over 200.000 kroner.

Nu hvor de gamle dieselvarebiler er blevet forbudt i Danmarks større byer, er det måske på tide at skifte den gamle Hiace ud med noget mere moderne. Opel, Citroën og Peugeot er i dag samme firma, og derfor er deres bud på en varebil i 1-tons klassen nærmest identisk. Og uanset om du vælger Vivaro, Jumpy eller Expert, er det fra slutningen af året muligt at få en reel varebil, der kører på strøm, uden at det betyder noget for de praktiske egenskaber.

Og lad os så lige kigge på elbilens store udfordring – rækkevidden. For uanset om du vælger e-Expert, Ë-Jumpy eller Vivaro-e, så kan du vælge mellem to batteristørrelser – 50 eller 75 kWh, som giver enten 230 eller 330 kilometer rækkevidde. Ifølge research fra de tre mærker, kører 44 procent af varevognskunderne i dag aldrig længere end 300 kilometer per dag, og 83 procent kører i gennemsnit mindre end 200 kilometer per dag.

Ved brug af en 100 kW DC ladestander kan det 50 kWh store batteri lades til 80 procent kapacitet på godt 30 minutter, og for det store batteri tager det cirka 45 minutter. På det danske marked kommer alle tre biler som standard med en trefaset lader på 11 kW, hvilket giver mulighed for fuld opladning på 5 timer for 50 kWh batteriet og 7,5 timer for 75 kWh batteriet, hvis man har installeret en Wall Box derhjemme.

Plads til arbejde
Hverken det store eller det lille batteri skulle stjæle plads i lastrummet, så volumen varierer fra 4,6 m3 til 6,6 m3 – fuldstændig identisk med de ...

Læs mere på Biltorvet her.


Kommentarer

Carsten Kjærgaard
mærkligt at handicapet ikke må få beviliget en sådan en nå vi nu snakker miljø

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet .dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet .dk

Send til en kollega

0.094