23948sdkhjf

Nissan Qashqai får elektrisk storebror

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet .dk

Nissan er klar med deres næste elektriske bil – en luksuriøs crossover med næsten 400 hestekræfter og 500 kilometer rækkevidde.

På trods af, at Nissan i en lang periode kunne bryste sig af at have verdens mest solgte elbil, så er det ikke meget, vi har set til de elektrificerede biler siden seneste udgave af Leaf. Men nu er der nyt på vej – Ariya hedder den seneste model, og den kan godt gå hen og blive populær.

Det er nemlig en crossover coupé, som er hottere end global opvarmning lige nu. Ariya er 20 centimeter længere end Qashqai og fem centimeter bredere, så den er lidt større, og bliver også markant mere luksuriøs. Ariya er bygget på en helt ny platform til elbiler, der er udviklet af Nissan Renault-Alliancen, og netop platformen skulle give oceaner af plads i kabinen. Fordi elmotoren er langt mere kompakt, er det muligt at placere klimakontrol-systemet i motorrummet, så man har kunne anvende hele kabinens længde uden forhindringer. Den traditionel kardantunnel er sløjfet, så man i stedet har et helt fladt gulv. Det skulle give både ekstra benplads og nemmere indstigningsforhold. Nissan lover, at der er brugt ekstra lydisolerende materialer, som skulle give en særligt støjsvag kabine.

Som en bar i Tokyo
Nissan beskriver selv den nye model som en smart loungebar, og kalder designet for tidsløs japansk futurisme. Så Ariya er blandt andet udstyret med et minimalistisk instrumentpanel, hvor der ikke er nogen rigtige knapper. I stedet bruger man haptiske kontakter, der føles som en fysisk kontakt, så de vibrerer, når de røres. Knapperne er kun synlige, når bilen er tændt.

Ariya får en af de største heads-up farveskærme i segmentet. Denne skærm indeholder ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet .dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet .dk

Send til en kollega

0.078