23948sdkhjf

Kabelforskrækket? Nu kan Jaguar I-Pace oplades trådløst

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Jaguar er sammen med et norsk taxaselskab de første i verden til at introducere elektriske biler, som kan lades op trådløst.

Ambitionerne fejler ikke noget i Oslo. Her vil man have, at alle taxaer er udledningsfri allerede i 2024. Men for en taxachauffør, der kører mange kilometer hver dag, giver det udfordringer. Jaguar kommer heldigvis til undsætning – med verdens første trådløse opladning af elbiler. Projektet kaldes ElectriCity, og det er mellem Jaguar, den nordiske taxioperatør Cabonline,  ladestationsoperatør Fortum Recharge, den amerikanske teknologiudvikler Momentum Dynamics og Oslo by. Målet er at udvikle en trådløs hurtigladeinfrastruktur til taxier i den norske hovedstad.

Det er er det første projekt for trådløse hurtigladesystem til el-taxier i verden, og Jaguar stiller i første omgang 25 biler til rådighed.

Taxa-grønt
For taxachaufførerne, hvor det koster penge at holde stille, kan glæde sig over, at systemet kan lade med op til 50 kW, men tanken er ikke, at bilen skal stå det samme sted længe, men sjat-lades gennem hele dagen. Typisk vil det være i en kø i særlig bane, mens chaufføren venter på sin næste tur. Det har også den fordel, at chaufføren ikke behøver at skulle køre en omvej og fravige sin rute for at få bilen ladet.

På sigt håber man, at systemet kan spredes ud til den almindelige befolkning, så vi ikke længere behøver at ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.078