23948sdkhjf

Volkswagen investerer 1,3 mia. kroner i fremtidens batterier

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Volkswagen kaster rigtig mange penge efter virksomheden QuantumScape, der udvikler solid state-batterier. Volkswagen håber på længere rækkevidde og meget hurtigere opladning.

Solid state-batteriet er elbilernes enhjørning. Et mytisk produkt, som skulle kunne løse alle elbilens ulemper med et trylleslag. Det skulle nemlig give en meget længere rækkevidde og hurtigere genopladning. Men indtil videre er solid state-batterier stadig et relativt teoretisk koncept. Men det håber Volkswagen at gøre noget ved.

Den tyske bilkoncern har netop øget sin aktiepost i QuantumScape, så de investerer yderligere 1,3 milliarder kroner i den amerikanske batterispecialist. Målet er sammen at udvikle solid-state-batteriteknologi. Volkswagen-koncernen og QuantumScape har siden 2018 samarbejdet i et joint venture med henblik på at udvikle solid-state-batterier til masseproduktion.

For Volkswagen er målet klar – når teknologien er moden, vil de være først med produktet.

Vi sikrer vores globale forsyning med effektive producenter, en gradvis opbygning af produktionsapparatet og driver udvikling af avanceret solid-state batteriteknologi. Vores fokus i denne sammenhæng er på langsigtede strategiske partnerskaber, forklarer Frank Blome, Chef for Battericelle-fremstilling i Volkswagen Group Components.

Ikke alene om at tro på solid state
Volkswagen-koncernen har allerede samarbejdet med QuantumScape siden 2012 og er i forvejen den største aktionær i virksomheden, og har allerede investeret 664 millioner kroner. En yderligere investering og en øget aktiepost i ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.11