23948sdkhjf

Form over funktion – Kia Proceed GT-Line

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Med Proceed beviser Kia, at et koreansk bilmærke kan bygge biler, som ikke bare er fornuftige og holdbare, men også flotte og luksuriøse. Men den ydre skønhed har sin pris.

Kia Ceed har været en velkendt spiller i Golf-klassen i mange år, og vi har efterhånden vænnet os til at se den som andet end det billige koreanske alternativ med en imponerende garanti. I seneste udgave kan Ceed køre lige op med konkurrenterne, når det kommer til byggekvalitet, køreegenskaber og udstyr. Men nu kommer så Proceed, en shootingbrake-stationcar, hvor man fokuserer mere på design fremfor stationcarens praktiske egenskaber. Og Proceed er virkelig en pæn og elegant bil, som faktisk stikker ud fra de andre konkurrenter. Laveste udstyrsvariant er GT-Line, som stiller med 17 tommer fælge, særlige kofangere, kølergrill og skørter som får den til at se sporty ud.

Designet med den faldende taglinje har dog betyder, at Kias designere og ingeniører har måtte tage nogle valg, som har påvirket bilens praktiske egenskaber. For i Proceed er det form over funktion, og det mærkes allerede, når du sætter dig ind på forsædet. I mit pas står der, jeg er 188 centimeter, og jeg har en lang overkrop, så det betyder, at mit hår konstant strejfer loftsbeklædningen, fordi bilen er lav – det er ret irriterende. Og hvis du troede det var slemt på forsædet, så glem bagsædet. Det er i hvert fald ikke for voksne. Og til trods for, at Kia opgiver, at bagagerummet sluger hele 594 liter (En Skoda Octavia stationcar klarer 610 liter), så er min 40 kilos labrador ikke så imponeret, for igen er loftshøjden ikke ret høj. Til gengæld er der en myriade af rum under den normale bagagerumsbund, der matcher selv din tantes skuffedarium.

Koreansk digitalisering
Startprisen på testbilen er 317.999 kroner med 140 hestes benzinmotor og DCT-gearkasse, men mere om dem om lidt. For lidt atypisk for Kia, er der nemlig hældt masser af ekstraudstyr i testbilen. Mest imponerende er den 12,3 tommer store skærm, der erstatter det traditionelle instrumentbord, og som koster 9.999 kroner. Der er ikke længere noget unikt ved et digitalt instrumentbord, men det virker godt og ser godt ud i Proceed. Hvilket ikke er overraskende, for Sydkorea er trods alt kendt for ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.078