23948sdkhjf

En sommer på hjul - Volkswagen Grand California

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Det er jo nok ikke i år, du skal til Tenerife eller Thailand, så en autocamper giver jo fin mening, så du kan drage på ferie under hjemlige himmelstrøg. Vi har testet en af de store af slagsen - nemlig Volkswagen Grand California.

Når man stævner ud i Grand California, føler man sig som vaskeægte trucker på vej mod og beredt på det store eventyr. Man stiger nemlig op i den og sidder vældig højt, faktisk så højt, at man kan kigge hen over andre varevogne, som fx lillesøster Volkswagen Transporter, der også fås som en California. Det giver et superoverblik i trafikken, og man sidder ret op og ned som på en stol ved et spisebord. Det er en noget anderledes kørestilling, end du er vant til fra din personvogn, men det fungerer fint.

Undervognen er lækkert afstemt, selv om der er gammeldags bladfjedre bag. Den føles blød og dejlig, når du sejler hen over bugtede veje, måske på grund af egenvægten på lige under tre tons. Hårde kanter slår dog igennem hele vognen, så skabe og habengut skramler på samme måde, som du kender det fra en turistbus. Nogle af skufferne røg endda op, når vi kørte rundt i sving som en racerbil, men det var mest fordi, vi ikke fik dem lukket ordentligt – det er sindrigt lavet, så man blot skal trykke dutten, som er håndtaget, ind, så låses skuffen. Samme system er også på skabslåger.

Fluefanger
Nu er Grand California jo ikke en racervogn, men et hus på hjul, og derfor er det også ros til den, da man hurtigt bliver tryg bag rattet, trods den gedigne højde. 2,97 meter og det er faktisk for meget for de fleste vaskehaller, hvilket er ærgerligt, for den bliver hurtigt beskidt på den forhøjede del af taget over forruden, der jo knalder samme antal fluer som forruden. Den del af taget i øvrigt solceller, som giver lidt gratis strøm til dyret. Til gengæld er Grand California i den korte model, som bærer modelbetegnelsen 600, ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.093