23948sdkhjf

Hvornår skal min bil til syn? Her er de vigtigste tips

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Op mod 600.000 danske biler dumper hvert år syn, men der er flere ting, du kan gøre derhjemme, for undgå den hårde dom. Her giver vi dig guiden til at få bilen synet nemt og smertefrit.

Hvornår skal min bil til syn – det er spørgsmål, som du bør kende svaret på, hvis du vil undgå, at politiet kommer og klipper pladerne på din bil. Men bare rolig, for her guider vi dig til, hvad du skal gøre, når du får en indkaldelse.

Hvor ofte du får en indkaldelse, afhænger af, hvilken type bil du har, men for en almindelige personbil gælder reglerne, at bilen skal til sit første periodisk syn, når den er fire år gammel og herefter hvert andet år. Indkaldelsen kommer digitalt i din e-boks og to måneder før, bilen skal være synet. Og du gør altså bedst i at holde øje med det digitale brev, for overskrider du synsfristen, vanker der en bøde på 2.000 kroner. Og ignorerer du også den, kan du i sidste ende risikere, at politiet kommer og klipper pladerne på din bil.

Hvis du har en bil, som tydeligvis ikke kan gå igennem et syn, så skal du afmelde bilen og aflevere nummerpladerne, indtil bilen er klar. Det koster desværre 1.380 kroner, at få et sæt nye nummerplader.

Eksamen
Hvornår er bilen synet, kunne du måske også spørge? Det er den, når en synsmand har vurderet, om din bils styretøj, bremser, dæk, lygter og meget andet er forsvarlige. De tester også, om bilen sviner eller larmer for meget, for det handler alt sammen om at sikre, at vi ikke har farlige eller osende biler kørende rundt på gaderne. Der findes fire forskellige, lad os kalde dem karakterer, for det kan være lidt som at gå til eksamen at køre bilen til syn. Godkendt, som giver sig selv. Betinget godkendt, som betyder, at du skal rette en fejl, som kan være eksempelvis en pære, som du selv kan skifte. Kan godkendes efter omsyn, hvor du skal komme tilbage i synshallen, så synsmanden kan godkende reparationen, eller ikke godkend, som svarer til at dumpe eksamen. Her har du en måned til at få bilen lavet ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.125