23948sdkhjf

Audi A6 Allroad er bilernes svar på en schweizerkniv

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Hvis du vil have power, komfort, luksus og evnen til at komme frem over alt, så skal du ikke vælge en SUV fra Audi – du skal vælge A6 Allroad.

Det kan stadig imponere mig, hvor langt bilindustrien egentlig er kommet på nogle områder, og den nye Audi A6 Allroad er et fremragende eksempel. Den har netop fragtet mig fra København til min ødegård i Sverige, hvor Biltorvet har sin hemmelige terræn-testbane. Så det er blot et kvarter siden, at jeg svævede afsted på de lange, forladte motorveje med en sagte summen fra den magtfulde diesel-V6’er, mens det digitale speedometer indikerede langt over de tilladte 120 km/t. Og lad os bare med det samme slå fast, at A6 Allroad er mindst lige så komfortabel på motorvejen som en hvilken som helst anden Audi. Men nu er vi drejet fra asfalten og ned ad en lang pløret skovvej, og det er her, bilindustriens fremskridt virkelig viser sig.

Store mængder nedbør har gjort stien mere end almindeligt smattet, og jeg vælger køreprogrammet offroad, så luftundervognen rejser sig yderligere 4,5 centimeter. I alt byder A6 Allroad så på 18,4 markfrigang. Det er akkurat nok her, mens vi graver os gennem pløret, men som vi kommer ind gennem skoven, bliver det tydeligt, at frihøjden er Allroads største udfordring, når det kommer til rigtig terrænkørsel. Det avancerede quattro-firehjulstræk, den velfungerende 8-trins automatgearkasse og antispindsystemet gør, at der aldrig er nogen tvivl om, at vi nok skal komme igennem pløret, og skulle der opstå tvivl, så er det som regel ikke noget, der ikke kan løses med hjælp fra den brølstærke 3-liters V6’er med 286 hestekræfter og 620 Nm. Allroad består skov-testen, men bliver aldrig en decideret offroader, for der er bare ikke frihøjde nok.

Den svævende seng
Den standardmonterede luftundervogn er ellers en af Allroads helt store trumfkort og det, der gør netop denne model til bilernes svar på en schweizerkniv. For på et splitsekund kan den forvandles fra jægerens bedste ven, som gladeligt fragter mand og hund helt ind i skoven, til en luksusflyder, du kunne bruge som ministervogn. I comfort er undervognen blød som smør, så du kan svæve afsted, som lå du med ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.141