23948sdkhjf

DS3 Crossback – Avantgarde på godt og ondt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Citroën har presset citronen til det yderste med DS3 Crossback. De avantgardistiske højder har intet loft, og det er den bedste Citroën C3, du længe har kørt. Lige bortset fra, at det ikke er en Citroën, men en DS.

Avantgarde er en klassisk fransk disciplin, hvor man dyrker livets finere ting uden nogensinde at skæve til omkostninger. Fascinerende og forkasteligt på samme tid. Det er nok ikke det, PSA-koncernen havde i tankerne, da de kreerede bilmærket DS, men reklamerne går på, at bilmærket leverer avantgarde til budgetpris, men det betyder så ikke, at det bliver billigt overhovedet. Det vender vi tilbage til.

Seneste skud på den luksuriøse DS-bilstamme er DS3 Crossback, der er en forhøjet, kompakt vogn, der er en tandstik større end VW Polo, og hævet lidt. Designet hviler i sig selv og er med den rundbuede front, de svulmende former og vilde Monza-fælge, faktisk ret vellykket.

Purple Rain
DS3 Crossback forkæler dig oveni med lækre detaljer som velkomstlys med lilla nuancer i forlygterne – hvilket er præcis så vulgært, som det lyder, lidt som at bestille en stor flaske sprut på et diskotek og få den leveret i med lys i bunden, så man kan imponere de andre borde og får sit insta-moment. Det lilla følger med i udstyrsversionen Revolution og opefter.

Indvendigt fortsætter diskoteksfesten med et gennemført koncept af pynt i form af skarpe romber. Alt fra loftslys til knapper og menusystemets venteanimationer er holdt i de firkantede romber. Nogle vil finde det lettere påtaget, som om, franskmændene næsten prøver for meget.

Jeres stærkt forudindtagede anmelder elsker det imidlertid. Mest fordi det minder lidt om dengang DS var et efternavn på en modig Citroën, der turde skille sig ud både teknisk og designmæssigt på den helt rigtige, fede måde.

En madras på vejen
Men hvordan kører så det avantgardistiske smykkeskrin?

Den får med det samme et point mere for en ret blød affjedring, som gør,


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.079