23948sdkhjf

Skodas elektriske SUV er på vej – navnet bliver Enyaq

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Skodas første rigtige elektrisk SUV er på vej, og nu er navnet offentliggjort. Navnet er grønt, hipt og gælisk ligesom en irsk new age-sanger.

Skoda er normalt ikke ligefrem det mest flippede bilmærke. De er nok snarere det, man ville kalde snusfornuftig, på grænsen til kedelige. Men nye tider byder på ny stil, og mærket er på vej med en elektrisk model. Det er den første fra mærket, der er udviklet fra bunden som elbil, og Skoda har lidt atypisk løftet sløret for navnet, før de har vist selve modellen.

Og navnet kan vi afsløre her – Enyaq. Jep, dette utroligt mundrette navn må være resultatet af et møde mellem snusfornuftige ingeniører og marketingstyper med LA-hestehale. For navnet Enya kender vi udmærket fra den irske sangerinde, der plagede radioen i 90’erne, og som på verdensplan har solgt over 75 millioner cd’er. Selve ordet Enya er også irsk og betyder kilde til liv, som igen kommer af det irsk-gæliske ord Eithne, der betyder ‘essens’, ‘ånd’ eller ‘princip’. Det er alt sammen rimeligt flippet. At navnet starter med et E er også heldigt, for det referer jo til el. Men de tjekkiske ingeniører har stampet i jorden, og således har de fået tilført et ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.188