23948sdkhjf

Endelig kan familien være med – BMW 330i Touring

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Med seneste generation af 3-serien har BMW begået en genistreg. Touring-versionen kan næsten kaldes rummelig, og trods plads til vovsen kører den så englene synger.

I yuppie-80’erne var en BMW 3-serie et stensikkert tegn på, at du var succesfuld med aktiehandel eller andet arbejde, der krævede jakkesæt med puf-skuldre og matchende attachemappe. Den seneste 3-serie signalere stadig masser af succes, men ikke på samme pralende måde. Specielt hvis du vælger stationcar-varianten, for så er der pludselig mere familieliv end aktiehandel over udtrykket. Touring, som den hedder, har nemlig for første gang faktisk plads til familien.

Da BMW designede den nye model, besluttede de sig for at gøre den større, så den nye Touring er syv centimeter længere og otte centimeter højere end den gamle, og selve afstanden mellem for og baghjul er vokset med fire centimeter. Selvom fire centimeter ikke lyder af meget, så kommer de næsten alle sammen bagsædepassagererne til gode, så 3-serien nu ikke længere kun har plads til pygmæer på bagsædet, men faktisk kan opfattes som en seriøs konkurrent til eksempelvis Volkswagen Passat Variant, når det kommer til plads. Altså der er nok ikke nogen Passat-ejere, der for alvor bliver imponeret af BMW’ens 500 liters bagagerum, men bagagerummet i Touring er trods alt hæderligt og fungerer til de fleste opgaver.

BMW’en i himlen
Til gengæld har Passat’en meget svært ved at følge med, når det kommer til køreegenskaberne. De er slet og ret tæt på at være perfekte. Vi tester en 330i Touring M Sport, så standardudstyret inkluderer 19 tommer dæk, M bremser og 10 millimeter lavere undervogn, og den kører simpelthen, så englene synger. Styretøjet er delikat, direkte og en fornøjelse hver gang du drejer. Affjedringen er fast, men ikke hård eller ubehagelig, og byder på en meget høj kontrol med karrossen, så bilen er præcis ved retningsskift, og i sving kan du nemt lege med bagdækkenes greb. Sæt bilen i Sport, og så bliver selv den kedeligste tur hjem fra arbejdet til kokainfest på Victor i 1986. Du kan ikke undgå at få lidt klamme håndflader, for denne stationcar er altid klar på sjov og ballade.

Til de dage hvor man ikke føler, at der er behov for at køre dækkene af bilen, er Touring en aldeles komfortabel og afslappet rejsekammerat, som både er retningsstabil og med lyddæmpet glas, der er ekstraudstyr til 3.906 kroner, er støjniveauet så lavt som bofællesskab dagen derpå. Sæderne støtter godt, og generelt er kørestillingen god med et sportslæderrat, der kan justeres meget langt frem og tilbage. Den 12,3 tommer store skærm i instrumentbordet fungerer fint, men undermenuerne i multimediesystemet kan være lidt knudrede, når du skal forbinde din telefon eller taste en adresse ind.

Smooth Operator
Da yuppie-Kenny var ung og snakkede i meget stor mobiltelefon, havde en ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.141