23948sdkhjf

Kør-selv-vinterferie – her er de fire bud

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Vinterferien står for døren, og hundredetusindevis af danskere kører mod sne. Det kan være en udfordring for bilen, men frygt ej – her er de fire bud for en god kør-selv-vinterferie.

Hvad skal man huske på bilferie i Europa? Det er et godt spørgsmål. For rigtige mange danskere ligger vinterferien nemlig lige om hjørnet, og du har sandsynligvis allerede styr på ski, støvler og jakken. Men hvad med din bil, som skal bringe dig og familien sikkert frem og tilbage? Typisk kører man længere, og hvis du kører mod Tyskland og Østrig, så er farten højere end normalt. Samtidig vil du helt sikkert møde glatte veje og sne, så det stiller højere krav til bilen og dine evner som chauffør end den normale tur til børnehaven.

Dæk
Vinterdæk, vinterdæk og vinterdæk. Ja, der har ikke været meget sne og frost herhjemme endnu, men både i Sverige og Østrig er det et krav, at bilen kører på vinterdæk. Vinterdæk i Sverige skal være monteret på bilen i perioden fra 1. december til 31. marts, når temperaturen ligger omkring frysepunktet eller lavere, eller når der er sne og is på vejene. Dækkene skal være mærket med et bjerg- og snefnugsymbol, og mønsterdybden skal være mindst tre millimeter.

Vinterdæk i Norge er, måske lidt overraskende, ikke noget krav. Dog er det dit ansvar, at bilen har tilstrækkeligt vejgreb, så i praksis betyder det, at sommerdæk er no go. I Østrig er det lovpligtigt at køre på vinterdæk i perioden fra 1. november til 15. april, når der er vinterføre. Dækkene skal desuden have en mønsterdybde på minimum fire millimeter. Hvornår skal man have vinterdæk på i Tyskland, spørger du så. Ja, tyskerne er lidt mere pragmatiske, så det korte svar er – når det er vintervejr.

Til gengæld kan du flere steder i Tyskland, Østrig og Italien møde krav om snekæder, så husk dem, og gør dig selv den tjeneste at teste hjemme i garagen, hvordan de skal monteres, så du ikke skal sidde i sneen på en bjergside med bilen fuld af børn og stresse kæderne på for første gang. Sørg også for, at dækkene har det korrekte tryk, når du skal køre hurtigt og langt.

Er bilen klar
En ting er dækkene, som du selvfølgelig allerede havde styr på. Men hvad med batteriet? Kulden er en batteridræber. Specielt hvis bilen står stille en hel uge, mens familien er på ski. Derfor kan det være en god idé at ...

Læs mere på Biltorvet her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.16