23948sdkhjf

Hvor langt på literen kører bilen? Forstå bilens fabrikstal

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Hvor langt kører nye biler egentlig på literen i virkeligheden. Og hvad er forskellen på forbrugstallene, hvis de er opgivet efter NEDC eller WLTP – det kan du blive klogere på her.

Hvor langt kører en bil på literen? Det er et spørgsmål, det kan være svært at svare på, og det er ikke blevet nemmere. De senere år har bilernes forbrugstal fra fabrikken været nogenlunde så præcise som en vejrudsigt for julen i juli. I 2015 viste en rapport fra interesseorganisationen Transport & Environment, at forskellen fra bilproducenternes oplyste forbrug til det virkelige forbrug var steget fra otte procent i 2001 til 40 procent i 2014. Det vil sige, at bilerne i gennemsnittet i 2014 kørte 40 procent kortere på en liter brændstof end bilproducenterne lovede. En af grundene til det var, at standardproceduren for at teste forbruget var udviklet tilbage i 70’erne. Proceduren hedder New European Driving Cycle, men er bedre kendt som NEDC.

Fra 1. september 2017 var vi dog så heldige, at reglerne blev ændret. Fremad skulle alle personbilers brændstofforbrug måles efter WLTP, en forkortelse for Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure. Denne testprocedure adskiller sig fra NEDC-testen på flere områder. Den er 10 minutter længere end NEDC’s 20 minutter. Længden er forøget til 23,25 kilometer i stedet for 11 kilometer, men måske vigtigere er det, at ... 

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.187