23948sdkhjf

Gammel kærlighed ruster ikke

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

En Land Rover er i aluminium, så den ruster ikke – i teorien. Sådan hænger virkeligheden bare ikke sammen. Alligevel er der tonsvis af grunde til at elske den legendariske Defender, og vi guider dig til at finde et sundt eksemplar her.

Siden produktionen af Land Rovers Defender stoppede den 29. januar 2016, er modellen katapulteret mod helgenstatus i stil med ikoniske bilmodeller som Boblen, Jaguar E-Type og Ferrari F40. Land Roveren adskiller sig dog fundamentalt fra det fine selskab, fordi den fra fødslen tilbage i 1948 er designet som et arbejdsredskab til marken, skoven eller på gården. Det er man ikke et sekund i tvivl om, når man sætter sig bag rattet, selv i dagens testbil.

Det er en Defender 2,4 TDCI fra 2010, som står til salg hos Glad hos Kalundborg til 499.900 kroner. Selvom den har moderne luksusudstyr som aircondition, elektriske ruder og antispind, så kravler du stadig op og ind i bilen. Bag rattet støder venstre skulder mod karmen, og bilen gynger og hopper ned ad vejen som rundtosset elefant på en halvflad BMX-cykel. Styretøjet er upræcist, så selv en normalt overkommelig opgave som at følge en smal landevej bliver en udfordring, der skal tages seriøst. Den 6-trins gearkasse er knoklet, men skal motioneres ofte, så der skal køres bil, når du kører Defender, og det er faktisk vældig charmerende. Det er formen også, samt tanken om at Defender er en af de mest kompetente firehjulstrækkere i terrænet. Men siden den nye model, som du kan læse om ved at klikke på linket herover, endnu ikke kan købes, skal vi i dag undersøge, hvordan du finder det bedste brugte eksemplar. Derfor har vi taget fat i landets måske to bedste Land Rover-værksteder, Sjelle Auto vest for Aarhus, og Glad ved Kalundborg.

Den forbandede rust
Du bør som det første inspicere bilen for rust. For selvom Land Rovers marketingsafdeling i en menneskealder har sluppet afsted med at fortælle os, at ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.079