23948sdkhjf

Ford Focus med slatten motor er et hit

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet.dk

Fords Focus får ofte skyld for at være en af de bedst kørende i klassen, og den vandt såmænd også Årets Bil i Danmark 2019, men hvordan er det lige med køreglæden med mindste motor på bare én liter?

Det er jo altid spændende at krybe ned i sædet på en bil, der er højt besunget. Ford Focus er kåret til Årets Bil i Danmark i 2019. Det er umuligt ikke at tage en smule jantelovsinspireret skepsis med ned i det i øvrigt velstøttende sæde med den kritiske nål drejet over i det øverste af hypersensitiv. Så lad os se, om det nu også er fortjent, her hvor 2019-året går på hæld, og vi har mindste motor på én liter ude foran.

Ikke spor overbevisende
Første indtryk af Ford Focus er ikke spor overbevisende, hvis det var sportslighed, man kiggede efter. Motoren kan kun startes med koblingen trådt helt i bund, selv når den er i frigear, hvilket virker overdrevet forsigtigt. Det er den ikke alene om, men koblingen er på en sær måde placeret lidt for meget til højre og føles slatten. Det vænner man sig dog lynhurtigt til. Motoren er som nævnt på kun 1,0 liter, altså det samme som en karton mælk, og på de første meter føles den ret bovlam, selv om det ikke engang er mindste version på 100 hestekræfter, men den med 125 hestekræfter, vi har fat i.

Ved første gearskifte, lægger vi mærke til, at det ikke er en lille, mekanisk sportspind, men en helt almindelig familievenlig stang vi rører rundt i tandhjulene med. Den skifter let nok ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet.dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet.dk

Send til en kollega

0.078