23948sdkhjf

En hyldest til Godzilla – Nissan GT-R fylder 50 år

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Nissan hylder sig selv med 720 hestes Godzilla-sportsvogn. De bygger bare 50 eksemplarer af den ultimative GT-R - og prisen gør den fuldstændig uopnåelig for næsten alle.

Der findes flere spektakulære sportsvogne fra Japan, men de står ofte i skyggen af tyske, italienske og engelske konkurrenter. Men en af dem, som absolut ikke må glemmes – og som ikke er bange for at give de europæiske konkurrenter tørt på – er Nissans GT-R. Modellen Skyline fik allerede i 1969 en hurtig variant kaldet GT-R, som sidenhen er blevet legendarisk, men først i 1989 kom Skyline GT-R R32, som hurtigt fik øgenavnet Godzilla. Den havde en kraftig og turboladet sekscylindret motor og firehjulstræk, en opskrift som vi i dag opfatter som klassiske træk ved en Nissan GT-R.

For GT-R har alle dage været sindsyg hurtig. Seneste model blev introduceret i 2007 og har blandt andet et avanceret firehjulstræk, hvor transmissionen er placeret ved bagakslen modsat motoren, for at få den bedste vægtfordeling. Motoren er en håndbygget V6’er på 3,8 liter med to turboer, og GT-R er virkelig hurtig ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.081