23948sdkhjf

Ny Audi S8 er tyst som et bibliotek med 571 hestekræfter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Den nye Audi S8 er et studie i overflod. Motoren har hele 800 Nm, undervognen kan være racer-hård eller Hästens-blød og forlygterne er lavet af lasere.

Traditionelt hedder Audis største og mest luksuriøse og avancerede model A8, og S8 er så den hurtigste udgave af denne model. Det er altså på sin plads at forvente sig en del, når Audi introducerer en nye S8, og de skuffer heller ikke denne gang. så lad os starte med kraftværket under den lange, flade motorhjelm.

Det er en 4-liters V8’er med biturbo og mildhybridteknologi. I alt er der 571 respektindgydende hestekræfter og et drejningsmoment på 800 Nm. Det er nok til at sende den 2.230 kilo tunge bil til 100 km/t på 3,8 sekunder, men topfarten er stadig elektronisk begrænset til 250 km/t. Motoren er støbt i aluminium, men krumtaphuset har en jernbelægning på cylindervæggene, for at opnå lavere friktion. Det giver lavere forbrug og mere effekt. Mildhybrid-systemet har en 48-volts remstartergenerator og et litiumbatteri, som giver mulighed for at rulle med standset motor, for et udvidet start-stop-område. På den måde kan man spare op til 0,8 liter brændstof per 100 kilometer ved kørsel i dagligdagen.

Biblioteket
Med 571 hestekræfter skal det hele ikke gå op i blomkål og spelt, så udstødningssystemet sørger for, at der ingen tvivl er om, at der dunker en V8’er i fronten. Men heldigvis kan et aktivt spjæld ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.078