23948sdkhjf

Kan du gætte alle 13 mærker fra den nye bilgigant?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet .dk

Fiat Chrysler og Peugeot Citroën skal giftes og skaber dermed verdens fjerdestørste bilproducent - med 13 forskellige mærker. Hvor mange af dem kan du gætte?

PSA og FCA har en aftale på plads om at danne et fælles selskab, så man sammen bliver verdens fjerde største bilproducent. De bygger årligt 8,7 millioner biler, kun overgået af Volkswagen-gruppen, Toyota og Renault-Nissan-Mitsubishi. Men både Peugeot-Citroën og Fiat Chrysler Group råder over ganske mange bilmærker. Spørgsmålet er, om du kan gætte hvilke? Vi kan afsløre, at der er 13 i alt.

For at hjælpe lidt ekstra kan vi afsløre, at nej, Ferrari er ikke længere ejet af FCA. Fiat har ellers ejet 50 procent og mere af den stejlende hingst siden 1969. I 2016 blev sportsvognsmærket dog solgt fra, selv om der stadig er tætte forbindelser mellem virksomhederne. Blandt andet fordi den magtfulde Agnelli-familie ejer store aktieposter i begge virksomheder.

Lastvogns-, og varebilsproducenten Iveco hører heller ikke under FCA længere, til trods for, at Iveco blev grundlagt i 1975 af blandt andet Fiat. Til gengæld har Agnelli-familien også aktiemajoriteten i Iveco, som er en del af CNH Industrial, som også råder over Case og New Holland-traktorer.

Har du gættet dem?
Nå, vi kan vist ikke trække det ud længere. Så i en tilfældig rækkefølge afslører vi her de 13 forskellige mærker, og lad os starte med den franske side. Groupe PSA består af ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet .dk

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet .dk

Send til en kollega

0.094