23948sdkhjf

Aston Martin bygger motorcykel – med 180 turbo-hestekræfter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Aston Martin har kastet sig ud i et nyt eventyr - turboladede motorcykler til rige playboys. AMB 001 skal kun håndbygges i 100 eksemplarer.

Med 107 år på bagen har Aston Martin prøvet lidt af hvert, men aldrig har de bygget motorcykler – altså før nu. Det engelske adelsmærke har nemlig besluttet sig for at bygge 100 motorcykler, som ikke engang kan indregistreres til almindeligt brug – de er forbeholdt racerbanerne, eller måske nærmere rige playboys, der trænger til ny kunst. For AMB 001 er noget af et kunstværk, og Aston Martin har selvfølgelig ikke stået for det hele selv – de har hidkaldt ekspertise fra et motorcykelmærke med den helt rigtige stamtavle.

Brough Superior er mærket, og de er måske ikke specielt kendt i dag, men i 1920’erne var de ikke bare berømte, de var nærmest berygtede. Med en garanteret fart på over 160 km/t og en pris, der kunne købe dig et hus, blev motorcykler som SS100 kendt som motorcyklernes Rolls-Royce. Frem til Anden Verdenskrig blev der produceret over 3.000 motorcykler, men produktionen stoppede på grund af krigen og startede aldrig igen. Altså før ...

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.112