23948sdkhjf

Varebilerne glemmer vinterdæk

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Varebiler er skurken, når det kommer til at få monteret vinterdæk. Salget af dæk til denne biltype er faldet med over 15 procent.

Varebilerne har travlt – sådan er det, for der sidder altid en håndværker bag rattet, som skal videre til sin næste kunde, eller en kurér, der skal aflevere sin næste pakke. Typisk er varebilerne lastet med flere hundrede kilo værktøj eller gods, og det påvirker køreegenskaberne. I kombination med en hektisk dagligdag med mange kilometer på landevejene, og så er varebilerne nogle af de farligste trafikanter. Og det bliver ikke bedre, når sneen falder. Selvom salget af varebiler har ligget konstant de senere år, så er salget af dæk til denne biltype faldet med mere end 15 procent inden for et år ifølge tal fra Dækimportørforeningen. Formand Jannick Ditlevsen forklarer:

Det er tid til vinterdæk – her er alt, hvad du skal vide

Vi ser, at ejere og brugere af varebiler kører deres originalmonterede sommerdæk længere ned end tidligere, og det er ikke så heldigt for trafiksikkerheden. Nu, hvor vi begynder at møde den første rim, is, sne og snesjap på vejene, bliver det for alvor farligt med sommerdæk på varebilen.

Personbilerne er duksen
Den seneste fælles dæktælling for både person- og varebiler i januar 2016, altså højsæsonenen for vinterdæk, viste, at 88 ud af hver 100 personbiler kørte på vinterdæk. Det gør personbilsejerne til duksedrenge sammenlignet med varebiler. Ved optællingen var det kun ... 

Læs mere på Biltorvet her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.113