23948sdkhjf

Slip for tungt arbejde med ny hjulløfter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nimalift

Arbejdstilsynet sætter mere og mere fokus på redskaber, der hjælper med de tunge løft på værkstedet. Derfor har Nimalift fået nye produkter på hylderne, blandt andet en helt ny hjulløfter.

Branchen har i løbet af 2019 oplevet et stort fokus på de redskaber, der skal hjælpe med tunge løft på de danske værksteder og dækcentre. Det kommer fra Arbejdstilsynets ekstra besøg hos de danske autoværksteder og dækcentre i 2019.

På de varslede besøg er arbejdsforholdene i fokus frem mod næste dæksæson, der venter lige rundt om hjørnet. Det har fået Nimalift til at reagere hurtigt og sætte nye produkter på hylderne:

- Vi ser alle sammen, hvordan hjulene bliver større og større - og tungere og tungere. Samtidig skal de stadig løftes op i 1,2-1,3 meters højde med et hjulskift. Derfor har vi taget en ny hjulløfter ind i vores sortiment. Den kommer til at kunne gøre en stor forskel på værkstederne, fortæller medejer Mads Brink.

Sammen med resten af Nimalift-holdet står han klar til at hjælpe værkstederne til bedre arbejdsforhold både før og efter et besøg fra Arbejdstilsynet. Tidligere på året er der blandt andet også tilføjet et hydraulisk løftebord til sortimentet.

 For medarbejderen og effektivitetens skyld

En dæksæson med mange biler på værkstedet hver eneste dag kan være hårdt arbejde. Derfor er den kommende tid et oplagt tidspunkt til at overveje rutinerne:

- Man kan nemt komme til at løfte mange hjul i løbet af en dag, når der er travlt. Hjulene kan sagtens veje 15-20 kg hver. Så med bare 10 biler er du hurtigt oppe og have løftet et ton hjul – på bare én arbejdsdag. Det er den slags situationer, vi gerne vil hjælpe værkstederne med at undgå, fortsætter Mads Brink som forklaring på, hvorfor den nye hjulløfter er taget hjem.

Et godt arbejdsmiljø har to sider. Du skal naturligvis trives på din arbejdsplads både socialt og fysisk. Men set fra mesters perspektiv er der også en forretning, der skal holdes i gang. Også i forhold til effektiviteten mener Mads Brink fra Nimalift, at hjulløfteren kan gøre en forskel:

- I løbet af en arbejdsdag med mange tunge løft er det helt naturligt at blive træt og sætte tempoet ned. Her kan hjulløfteren hjælpe med at holde samme tempo igennem hele dagen, da den tager det meste af slæbet.

Hjulløfter WL80

Den nye hjulløfter kan klare løft op til 70 kg i en højde på 1290mm – altså lige præcis den gængse arbejdshøjde for hjulskift på 1,2-1,3 meter.

Det nye redskab er let at gøre til en del af dit værksted. Den fylder ikke ret meget og har hjul, så den let kan flyttes rundt. Derudover er hjulløfteren WL80 batteridrevet. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at falde over ledninger og slanger, når den er i brug.

Er du klar til næste runde med masser af dækskift? Den splinternye hjulløfter kan bestilles på nimalift.dk fra 30. septemper 2019 til kr. 5.799,-


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nimalift

Kløvermarken 117
7190 Billund
Danmark
Nimalift

Send til en kollega

0.097