23948sdkhjf

Mængden af leasingbiler flyder i en lind strøm

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Danskerne leaser biler som aldrig før, og tallene ser ud til at stige.

Med den stigende efterspørgsel på leasingbiler, følger der naturligvis også et udbud med, og det betyder at flere virksomheder, nye som gamle, tilbyder leasing af biler.

Masser af potentiale
Selvom der er godt gang i leasingbranchen, og hver fjerde nye bil på vejene er privatleaset, er der stadig et stort marked for nye virksomheder – i hvert fald hvis man kigger mod lande som England og Tyskland, hvor andelen af leasede biler er endnu større end i Danmark.

Er man indehaver af en bilforhandlervirksomhed, eller overveje man at stifte ny virksomhed - ApS, I/S eller andet - kan man altså håbe på at danskernes lyst til at lease, tager endnu et niveau op.

Flere eksisterende bilforhandlere er over årene kommet med leasingbølgen, men man vil sandsynligvis se en række nye, mindre forhandlere, som også vil have en bid af markedet, skyde op i hele landet.

At starte en ny bilforhandler
Det kræver sit at oprette en virksomhed, og der er en lang række regler, man skal sætte sig ind i. Så udover kendskab til leasingregler og generel bilhandel, skal man også vide om man skal vælge at oprette ApS, I/S eller anden selskabstype. Moms, skat er ligeledes andre vigtige begreber, som er bydende nødvendige for en ny virksomhed at kende til. Derudover kommer regler om varemærker og rettigheder, som kan blive dyre ikke at kende til.

Har man styr på sine bilmærker, regler og at føre virksomhed, er det kun den økonomiske formåen, der sætter grænser, hvis tendensen med at flere leaser deres nye bil, kommer til at holde stik. Startkapitalen i et ApS er for eksempel på 40.000 kr.

Luksusleasing er på vej frem
Udover grønne biler samt el- og hybridbiler, er det luksussegmentet, som danskerne foretrækker. Premium-bilmærker som Mercedes, BMW og Audi vinder markedsandele i disse dage, og det er ikke mindst på grund af muligheden for at lease en luksusbil med en nogenlunde fornuftig månedlig udgift til følge.

Har man ikke lyst eller penge til at købe en ny bil i det dyrere segment, vil man med en fordelagtig leasingaftale, stadig være i stand til at nyde den daglige kørsel i drømmebilen.

Mange forskellige leasingtyper
Som forbruger kan det være svært at finde rundt i de mange typer leasing, som findes på markedet. Privatleasing er en ting, men flexleasing, knækleasing og minileasing indeholder nogle lidt andre regler, som man bør sætte sig ind i, inden man vælger den løsning, der er bedst for husholdningen.

Vil man lease til erhverv, og det er der efterhånden flere virksomheder, der vil, bør man også sætte sig ind i begreberne fleet management leasing og erhvervsleasing. Har man brug for en bil, som både er til privat- og firmakørsel, må man ikke gå udenom splitleasing.

Man kan læse meget mere om de forskellige leasingtyper hos FDM, som oveni købet tilbyder at gennemgå den kontrakt, men får tilbudt som potentiel leaser af en ny bil.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.079