23948sdkhjf

Toyota henter Camry ud af alderdomshjemmet

| Medlemsnyhed | Indrykket af Biltorvet A/S

Tidligere var Toyota Camry sidste skridt før alderdomshjemmet, men den nye imponerer ved at være luksuriøs og gammeldags på den gode måde – og hybridmotoren er overraskende økonomisk på langtur.

Alt var bedre i gamle dage! Musikerne kunne selv spille deres instrumenter, politikerne var til at stole på, og Toyota lavede gode biler. Det var dengang, du kunne købe en Hiace, der var bygget i Japan, og hvis du ville have lidt ekstra luksus, hed modellen Camry. Det er 15 år siden, Toyota stoppede salget af Camry i Danmark, og siden er det gået ned ad bakke for det japanske kvalitetsmærke. Avensis og Auris var noget vitaminfattige, og RAV4 og Yaris var dødkedelige.

Toyota Camry er ikke længere ensbetydende med gamle, nærige mænd. Den nye Camry imponerer med masser af udstyr og en hybriddrivlinje, som er imponerende økonomisk.

Men sådan skal det ikke være længere – bare spørg Akio Toyoda, chefen for hele forretningen. I 2017 udtalte han de nu legendariske ord; no more boring cars, og når en Toyota-chef siger hop, så spørger du hvor højt.

Familiens nye favorit – Toyota RAV4

Først kom en frisk RAV4, så kørte vi Corolla og blev positivt overrasket, og nu er turen så kommet til Camry – Toyotas luksuriøse sedan. Da den var på programmet sidst, var det en bil for pensionsmodne mænd, som havde penge nok til en Mercedes, men var for nærige. Spørgsmålet er, om tingene har ændret sig, for tiden er ikke umiddelbart til en stor sedan. Den traditionelle form, som var så populær i 70’erne og 80’erne, virker nærmest bedaget i dag, hvor crossovers og SUV’er er konge. Sådan er det bare ikke i andre dele af verden. I USA har Camry været den bedst sælgende bil fra 2002 til 2016, og den nye model er stadig populær både i Asien, Australien og USA, hvor seneste model blev lanceret i juni 2017.

Det slatne håndtryk
Den nye Camry er bygget på platformen Toyota New Global Architecture (TNGA), som vi tidligere har haft gode erfaringer med. Og Camry har grundlæggende rigtig fine køreegenskaber. Den er nemlig rigtig komfortabel og rammer et sjældent godt kompromis, så undervognen er effektiv til at absorbere huller i vejen, men uden at blive slap og slatten som en computerspillene teenagers håndtryk. Dynamisk er Camry dog ikke, og sportslig kørsel er ikke nogen favoritdisciplin.

Som i de gode, gamle dage – Toyota Corolla

Proppet
I stedet holder Camry af at ...

Læs videre her, hvad Camry elsker.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Biltorvet A/S

Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Danmark
Biltorvet A/S

Send til en kollega

0.134