23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Deleøkonomi og gamle scootere - her er historien om BookAclassics grundlægger

Claus Christensen har snart tiårs jubilæum i BookAclassic, som han startede, fordi han ikke havde råd til en garage til sin gule Vespa-scooter. Konceptet har dog stadig til gode at give opfinderen sin første løn.

Konceptet BookAclassic har i dag 5.000 biler i 36 lande. Claus Christensen er manden bag, og han er netop fyldt 50 år og håber, at det succesrige koncept snart kaster nogle penge af sig. Han får voldsomme tics i ansigtet, når spørgsmålet falder på, om BookAclassic er en god forretning.

Jeg håber, det snart giver overskud, siger han med et højt grin. 
Jeg tror på, at det måske bliver i år. For det må meget snart gerne ske, fortsætter han.

Claus har nemlig brugt i omegnen af ti år på at få BookAclassic, en portal der har sat udlejning af private klassiske biler i system, til at vokse til den størrelse det har i dag. Det ER blevet stort. Sitet har 5.000 biler i 30 lande. Seks lande mere er i støbeskeen. Konceptet hvirvler lige ned i de moderne disruptions- og deleøkonomiske vinde, som blæser lige nu i de digitale skyer – du har en klassisk bil, som står stille meget af tiden, så hvorfor ikke leje den ud og tjene penge til vedligehold? På hjemmesiden BookAclassic kan lejere og udlejere finde hinanden.

Tak Mr. Haynes – en hyldest til manden bag Haynes-manualen

Det vigtigste er dog, at jeg har det sjovt med mit arbejde. Og det har jeg, forsikrer skaberen.

Tøjbutikker i Aarhus
Vi sidder ved spisebordet i hjemmet i Hjørring, hvor der også står en gul Vespa-scooter langs væggen. Den startede hele eventyret. Scooteren har Claus selv istandsat, da han studerede til eksportøkonom, men da vinteren kom, havde den unge Claus ikke penge til opbevaring. Derfor trak han den rundt til tøjbutikkerne på Strøget i Aarhus for at høre, om ikke de kunne bruge den i udstillingen.

Tjen penge på din klassiske bil

Så tjente jeg jo penge på den i stedet. Det var da meget smart, ikke? spørger han retorisk. Det startede eventyret. Claus har aldrig haft et lønarbejde og har altid været selvstændig, så for ham var det helt naturligt at kaste sig ud i projektet. Samtidig har han altid været en glødende klassikerentusiast, med hjertet mest rettet mod de engelske klassikere, især Jaguar, noget han nok arvede efter sin far, der ejede en XJ6.

Allerede kort tid efter starten kastede jeg mig ud på det tyske marked. Jeg tænkte, hvis det virker ét sted, så virker det nok også et andet, siger han.

Danmarks billigste bil – splinterny fornuft eller brugt sjov

Uddannelsen som eksportøkonom er siden blevet bakket op af andre uddannelser, alle inden for IT eller marketing. Ekspertisen ligger netop i eksportbranchen, hvorfor han har godt styr på toldregler og udenlandske love. Det er noget, som er kommet ham til gode i udviklingen af BookAclassic, der langsomt, men sikkert er vokset frem i alverdens lande. Senest i Brasilien.

Herhjemme er det faktisk svært at køre hjemmesiden, men i England er vi store. England er meget mere liberalt, ikke bare med udlejningsregler for private, men også det at drive en virksomhed. Det er fx meget lettere at finde samarbejdspartnere og sponsorer. De er mere vækstorienterede. Det er derfor en fordel at have storhedsvanvid, som jeg har det, griner han.

Hovedkontoret er derfor i London, hvor hans samarbejdspartner arbejder fuldtid med virksomheden.

Vi starter nye lande ved blot at starte en hjemmeside i det lokale sprog. Derefter lader vi det stille og roligt vokse uden at markedsføre det. Når der er gået noget tid, og der er biler nok, klør vi på med markedsføringen. Men det giver intet at markedsføre en webside, før der er kommet nogle biler på, siger Claus.

Bilerne kommer alle mulige steder fra. Som fx museer og folks private bilsamlinger. Claus vil helst ikke blande sig i, hvad folk lejer dem ud til. Men han fremhæver selv fordelen ved at leje ud til filmselskaber.

Der er jo ikke meget arbejde i det. Som regel står din bil blot stille og bliver brugt som en rekvisit. Så det slider ikke på bilen, men du tjener alligevel penge.

Lejer ikke sin egen bil ud
Selv lejer han dog ikke sin egen Jaguar Mark 2 ud længere.

Læs her hvorfor.

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.141