23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tjen penge på din klassiske bil

Gør livet med en klassisk eller specialbil lidt sødere. Du kan tjene penge på at leje den ud, og her får du en guide, så du trygt kan køre pengene ind.

De fleste af os drømmer om at eje en flot, klassisk bil, men det bliver som regel ved drømmen. Udsigten til en bil, som er upålidelig og koster spandevis af hundredkronesedler, kan dæmpe entusiasmen, men er du klar over, at det faktisk er muligt at tjene penge på den klassiske bil ved at leje den ud til filmselskaber, bryllupper og fotosessioner. Men det ville jo ikke være Danmark uden et hav af regler til at sætte skår i pengestrømmen. Her er alt du skal vide.

Fra Ferrari til Skoda - her er alle de nye veteranbiler

Hvis du selv ejer en klassiker eller specialbil, så har du garanteret oplevet at blive spurgt af familie og venner, om du ikke liiiige kan køre en konfirmand eller et bryllupspar, og det er som regel ganske fint. Men det begynder at blive en anelse mere kompliceret, når det så er venners venner, og når man tager penge for ydelsen. Hvordan er det lige med forsikringen, og hvor mange penge må du tage for udlejning af din bil, før skattefar kigger olmt på dig? Det får du svar på her i denne artikel.

Simple regler
Der er intet til hinder for, at du lejer din bil ud og tjener penge på det. Nye regler gør det let og gennemsigtigt. Du har et bundfradrag på 10.000 kroner. Når fradraget er brugt, skal der betales skat af 60 procent af de penge, du måtte tjene. 40 procent af lejeindtægten, går man ud fra, er udgifter i forbindelse med udlejningen og derfor regnes det fulde beløb ikke ind som skattepligtigt overskud. Bundfradraget gælder biler, campingvogne og både, og ikke fx trailere og havetraktorer.

Danmarks billigste bil – splinterny fornuft eller brugt sjov

Reglerne gælder fra og med indkomståret 2018. Fradraget vil fra 2021 i øvrigt kun gælde, hvis du lejer ud via en portal, som opgiver indtægten til SKAT. Husk i øvrigt, at du som hovedregel ikke må leje en finansieret eller en leaset bil ud.

Hvad siger forsikringen om udlejning?
Ja, det ved vi jo faktisk ikke. Der er nemlig mange forskellige slags forsikringer og selskaber, så det bedste, du kan gøre, er, at tjekke din police.

Du må ikke tjene på dig selv
Mens reglerne for udlejning af bilen er blevet langt mere simple, så er det anderledes kompliceret, når det handler om at leje bil ud med dig selv som chauffør. Man må gerne køre med nære familiemedlemmer, men Motorhistorisk Samråd, en paraplyorganisation for veteranklubberne, mener, at alt andet i udgangspunktet er erhvervsmæssig befordring. Det betyder, at du skal have erhvervskørekort. Desuden stiller erhvervsmæssig befordring større krav til køretøjet og forsikringen. Men måske er Motorhistorisk Samråd for stram.

Syv trin til et trygt brugtkøb

Taxilovens § 1, stk. 1 siger, at hvis formålet er at opnå en fortjeneste, vil det være afgørende for, om det er erhvervsmæssig persontransport, som kræver tilladelse. Hvis der alene ydes godtgørelse af de med kørslen direkte forbundne omkostninger, er der tale om samkørsel, som ikke kræver tilladelse. Omkostninger er brændstof, vedligeholdelse, slid på dæk, serviceeftersyn mv., broafgift, færgeoverfart og lignende. Man må bare ikke få et overskud.  BookAclassic, en hjemmeside hvor du kan udleje din klassiske eller specialbil, fremhæver, at bilerne i snit lejes ud én til fire gange om året, og at det er de færreste ejere af klassiske biler, der har anskaffet deres biler med henblik på profit. Det er ren hobby, der driver værket.

Deleøkonomi og gamle scootere - læs historien om BookAClassic og den danske grundlægger

Her kan du leje ud

Biltorvet.dk
Skagensgade 1,1
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34576289

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062