23948sdkhjf

Har du styr på din straksafskrivning?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nimalift

Du kan stadig nå det. Selvom året næsten er omme, er muligheden for straksafskrivning af nye indkøb stadig åben. Men hvordan er det nu lige med reglerne? Hvad kan du straksafskrive, og hvordan skal det foregå?

Vi har samlet de vigtigste punkter her, så du kan nå at få årets sidste køb i hus.

Hvad er straksafskrivning?
Afskrivning handler om varer købt til erhvervsmæssig brug, og som med tiden mister en del af sin værdi – eksempelvis værktøj som slides op eller IT-udstyr som bliver forældet lige så snart en ny version lanceres. Derfor kan udgifter til denne type anskaffelser trækkes fra i skat.

Hvis disse småanskaffelser ikke koster mere end 13.500 kr. + moms, kan de sågar straksafskrives. Det vil sige, at du kan få fuldt skattefradrag for udgifterne med det samme.

Hvornår må jeg bruge straksafskrivning?
Straksafskrivningen gælder desværre ikke for alle dine anskaffelser.

Oftest anvendes straksafskrivning til driftsmidler, der går under typen småanskaffelser. Reglen for småanskaffelser er, at de ikke må overstige beløbsgrænsen på 13.500 kr. + moms (2018).

For småanskaffelser gælder særlige regler. Du skal især være opmærksom på, at dine køb ikke er bestemt til at fungere sammen med andre køb. De skal altså udgøre selvstændige driftsmidler – medmindre din samlede anskaffelsessum er under beløbsgrænsen.

Der findes også andre varegrupper, som kan straksafskrives. Eksempelvis driftsmidler, hvis fysiske levealder antages for kortere end tre år. Du kan læse mere om hvilke indkøb, der kan straksafskrives på skat.dk.

Kan du nå det i år?
Du skal være hurtig. For din nye maskine skal være leveret i indeværende år for at kunne straksafskrives i regnskabet for 2018.

Det er allerede gået op for flere, at det er sidste udkald for årets afsluttende investeringer. Det mærker de også hos landets leverandører. Blandt andre Nimalift i Billund har oplevet den stigende efterspørgsel fra de danske værksteder:

- Vi har igen i år kunne mærke, at salget af maskiner er eksploderet i december. Der er mange, som lige skal nå at have det sidste med på årets regnskab, fortæller indehaverne Mads Brink og Niklas Sørensen fra Nimalift og fortsætter:

- Derfor har vi prøvet at gøre det nemmere for kunderne at nå i mål. Vi har samlet alle vores maskiner, som går under beløbsgrænsen i et overblik. Så er det lige til at klikke ind og få bestilt det, der mangler på værkstedet.

Fra Nimalifts liste kan der både nævnes autolifte, dækmaskiner, kompressorer og meget mere. Du kan få hele overblikket lige her.

Hvad skal du være opmærksom på?
Lad os opsummere:

  • Du kan straksafskrives indkøb under beløbsgrænsen på 13.500 kr. + moms allerede i regnskabet for 2018.
  • Småanskaffelser kan bl.a. dække over udgifter til værktøj, computere, kontormøbler, mobiltelefoner og andre driftsmidler, der anvendes erhvervsmæssigt.
  • Husk at dit indkøb skal være leveret inden 31. december 2018 for at kunne straksafskrives i 2018.
  • Få et overblik over, hvilke maskiner du kan købe til dit værksted hos Nimalift på www.nimalift.dk/straksafskrivning.

Vil du se nærmere på afskrivningsloven og reglerne for straksafskrivning, kan du finde alle information på skat.dk.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nimalift

Kløvermarken 117
7190 Billund
Danmark
Nimalift

Send til en kollega

0.168