Choose language Forside > ArtikelvisningSkip Navigation Links Fredag 6. marts 2015
Annoncepriser / Kontakt  

Autobranchen mangler 2000 bestyrelsespersoner
6. juni 2013 kl. 5:00 / Virksomheder / Af Kim Lesanner
Print Tip Debat
DAF/FAI har oprettet en spæd ny bestyrelsesdatabase med foreløbig 23 professionelle erhvervsfolk, der kan træde til i autovirksomheder.

ORGANISERING

I rækken af nye tiltag har de to snart fusionerede brancheforeninger DAF og FAI i fællesskab oprettet en database med professionelle bestyrelsesmedlemmer i samarbejde med ASNET Board. Samtidig har de, under det nye fælles navn Autobranchen Danmark, udgivet pjecerne "Etablering af professionelle bestyrelser i autobranchen" samt "Kør bedre gennem krisen" om forretningsudvikling, kapitalstruktur og finansiering.
Initiativerne bunder i foreningernes nye fælles tiltag omkring et kompetenceteam, samt samarbejdet med konsulentvirksomheden Kapitalbørsen med speciale i finansiering, vækst og udvikling.
Carsten Færge, Kapitalbørsen, fortalte om tiltagene på DAF/FAIs fælles årsmøde forleden i Middelfart. Han har solid branchebaggrund som blandt andet tidligere adm. direktør hos Nellemann-koncernen og Ford Motor Norge, og har selv bestyrelseserfaring fra forskellige virksomheder.
Carsten Færge gav en skarp karakteristik af mange autoforhandleres virksomheder, der ikke lever op til en ny tid med nye krav fra banker, bilimportører og Skat.
En analyse over autobranchens bilforhandlere viser, at:
Ÿ 80 procent ikke har forretningsplan eller kapitalplan
Ÿ 30 procent har for lav soliditet
Ÿ 90 procent har for urealistisk salgspris
Ÿ 20 procent tror løsningen er at skifte bank
Ÿ 75 procent mangler en professionel bestyrelse
Typiske årsager
Netop professionelle bestyrelser er i dag et stigende krav fra kapitalejere, bilimportører og banker. Typiske årsager til, at autovirksomheder som ApS’er fravælger at købe bestyrelseskraft er, at det ikke er et lovmæssigt krav, at det er for dyrt, at virksomheden ikke beskæftiger så mange, at indehaveren anser sig selv som dygtig nok eller fordi, ejeren ikke vil åbne virksomheden op for eksterne personer.
Fortsættes...
1
2
 
Side 1 af 2
 
 
Billedgalleri (1/5)
Vis originalbillede
DAF/FAIs Kompetenceteam kan yde hjælp til altafgørende forretningsudvikling og professionelt bestyrelsesarbejde (Foto fra håndbogen Kør bedre gennem krisen).
Gratis konsulentbistand
Medlemmerne af DAF/FAI kan gøre brug af foreningernes fælles nye Kompetenceteam, der i første omgang stiller gratis telefon-sparring til rådighed samt et afklaringsmøde med virksomheden og oplæg til videre samarbejde og problemløsning.

Det indeholder pjecernePjecen "Etablering af professionelle bestyrelser i autobranchen" indeholder bl.a. emnerne selskabsformer, beslutningsproces, Advisory Board, ansvar, strategiudvikling, kandidatprofiler, love og regler, dokumentation, fortrolighed og evaluering.

Håndbogen "Kør bedre gennem krisen" indeholder bl.a. de overordnede emner forretningsudvikling og strategi, ejerskifte, kapitalberedskab, optimering, forretningsgrundlag, rekonstruktion og krisehåndtering.
Tip en ven...
Dit navn:
*
Din email:
*
Til email:
*


0
Skriv en kommentar!
Her har du mulighed for at skrive din uforbeholdne mening.
For at kunne deltage i debatten, skal du være logget ind.
Er du endnu ikke oprettet som bruger kan du gøre det her. Det tager kun et øjeblik.
LOG IND
Email:
Password:
Husk mig
Ny bruger
Glemt password
Der er endnu ingen kommentarer til artiklen.
Seneste nyheder
Ugens mest læste
Seneste debatindlæg
5. marts kl. 8:40
Præcisering
5. marts kl. 8:26
Michelin CC
3. marts kl. 14:32
Dataerklæring
11. februar kl. 10:06
If you can't beat us, join us.
9. februar kl. 9:23
En stakket frist
Sidste multimedia
17. november 2014 kl. 5:00
Lastbil i ræs mod megaracer
11. november 2014 kl. 5:00
Bil i verdens største zorbing-kugle

Al materiale på dette site er beskyttet af loven om ophavsret. Billeder og tekst må ikke uden tilladelse kopieres, sælges eller videredistribueres.
Motor-magasinet er en del af Danske Fagmedier ApS
Smedeholm 12-14, 1. th., DK-2730 Herlev | Tel: +45 70 11 51 00 | Email:
red@motormagasinet.dk