23948sdkhjf

Vestager anklager tre tyske bilfabrikker

BMW, Daimler og Volkswagen anklages for at have lavet ulovlig aftale om udvikling af katalysatorer og filtre i perioden 2006 – 2014.

KARTELDANNELSE BMW, Daimler og Volkswagen anklages for at have dannet et kartel om udvikling af katalysatorer og filtre i perioden 2006 – 2014.

 Konkurrence er en god ting, set fra EU-kommissær Margrethe Vestagers stol i Bruxelles. Fordækte forsøg på at forhindre konkurrence går ikke.

 I et brev fredag til BMW, Daimler og VW skriver kommissæren, at EU-Kommissionen foreløbigt er nået frem til, at de tre virksomheder har handlet i strid med reglerne.

 Det er sket ved, at de hemmeligt har samarbejdet om at bremse konkurrencen på udvikling af teknologi, der kunne gøre diesel- og benzinbiler mere miljøvenlige.

- Bilfabrikkerne har ti uger til at besvare sagsanlægget, oplyser konkurrencekommisær Margrethe Vestager til Motor-magasinet på et pressemøde holdt på Europakommisionens kontor i København, fredag.

 Sager af denne type kan typisk udløse bøder på et trecifret million-beløb i Euro. Margrethe Vestager afstår dog fra at vurdere en eventuel bødes omfang.

- Virksomheder kan samarbejde på mange måder om at forbedre kvaliteten af produkter. Men EU's konkurrenceregler tillader ikke, at man i hemmelighed indgår aftaler om præcis det modsatte, siger Vestager videre i en meddelelse.

 

Resultatet kan ifølge kommissionen have været, at forbrugerne er blevet snydt for den bedst mulige teknologi til reducering af miljøskadelige gasser.

 

Det har angiveligt stået på i perioden fra 2006 til 2014.

 

Sagen handler ikke om eventuelle brud på miljølove. Den handler udelukkende om regler for konkurrence.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094