23948sdkhjf

Håndværksrådet hedder nu SMVdanmark

I et strategi-skifte mod et bredere virke har håndværksfagenes og de mindre virksomheders fælles organ skiftet navn.

TILPASNING Lige siden 1879 har Håndværksrådet kæmpet for at fremme de små og mellemstore virksomheders erhvervspolitiske vilkår og rammebetingelser i Danmark - de såkaldte SMV’er. Fra og med 25. oktober har Håndværksrådet valgt at skifte navn til SMVdanmark som del af en ny strategi.

Det nye SMVdanmarks adm. direktør, Ane Buch, glæder sig til at gøre en mærkbar forskel for alle SMV-virksomheder i Danmark, og få skabt de optimale betingelser for både drift, uddannelse, arbejdspladser, vækst og velfærd i fremtiden.

- Vores sejre, vi har opnået gennem tiden, gavner ikke bare vores brancheorganisationer, tværfaglige organisationer og dermed vores cirka 18.000 medlemsvirksomheder. Det er sejre, som alle SMV-virksomheder nyder godt af - og det vil sige over 90 procent af de danske erhvervsvirksomheder.

- Vi har i SMVdanmark en klar vision. Vores navneskifte er et direkte resultat af en omfattende strategiproces, som Håndværksrådet har været igennem. Både vores nye strategi, og selve navneskiftet til SMVdanmark, er en erkendelse af, at vi både kan og vil favne meget bredere. Vi vil kæmpe for stadig flere typer af virksomheder i flere brancher, og SMVdanmark skal slet og ret være den eneste hovederhvervsorganisation, der alene varetager danske SMV-virksomheders erhvervspolitiske interesser, sagde Ane Buch ved afsløringen onsdag.

SMVdanmark vil bygge videre på det bedste fra Håndværksrådet og viderefører det i en hovederhvervsorganisation, som er gearet til at favne den lange række nye brancher og virksomheder, der blandt andet er opstået som en naturlig del af den samfundsmæssige og teknologiske udvikling samt den generelle globalisering.

SMVdanmark har som mål, at den enkelte brancheorganisation og medlemsvirksomhed bliver bistået hurtigt, effektivt og fagligt korrekt i deres individuelle drifts- og udviklingsmæssige udfordringer og spørgsmål.

- Hvis ikke der er én hovederhvervsorganisation, der udelukkende taler alle SMV-virksomheders sag, når det gælder udformningen af erhvervspolitikken i Danmark, er der en alvorlig fare for, at SMV-virksomhederne bliver klemt og glemt. Med SMVdanmark som de små og mellemstore virksomheders samlede erhvervspolitiske talerør, kan vi garantere, at det ikke sker, siger Ane Buch.

Hun er sikker på, at den nye linje vil gøre SMVdanmark til en afgørende nøglespiller, når den fremtidige erhvervspolitik skal udformes og implementeres og at SMVdanmark vil blive en stærkere og mere synlig direkte samarbejdspartner i dagligdagen for medlemmerne. 

Autobranchen hilser ændring velkommen

Fra autobranche-udvalget under SMVdanmark hilser udvalgsformand Henrik Pedersen, der også er formand for Dansk Bilbrancheråd, ændringerne velkommen. Han driver Din Bilpartner-værksted på Amager.

- Ved at ændre navn og spænde bredere kan SMVdanmark tiltrække nye medlemsvirksomheder, og dermed få flere ressourcer til arbejde med de vigtige erhvervspolitiske sager for også autobranchen, som vægtig modpendant til Dansk Industri og Dansk Erhverv. Om man er ingeniørvirksomhed, frisør eller autoværksted – vi kæmper med mange af de samme udfordringer omkring lærlinge, offentlig indberetning og ikke mindst EU-regler. Så det er vigtigt at styrke SMVdanmark som den eneste paraplyorganisation for de små og mellemstore virksomheder, siger Henrik Pedersen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125