23948sdkhjf

Million til DM i Skills

CAC-fonden skænker 1 million kroner til dygtiggørelsen af unge mekanikere.

STØTTE CAC Fonden, der bl.a. ejer Aktieselskabet CARL CHRISTENSEN (i daglig tale CAC) og herigennem au2parts, har på sit seneste bestyrelsesmøde besluttet af donere 1 million kroner til støtte af uddannelsen af unge personvognsmekanikere gennem et samarbejde med de tekniske skoler og Industriens Uddannelser til DM i Skills. Det sker i anledning af CAC Fondens 50-års jubilæum i år, hvor initiativet introduceres som et 3-årigt velgørende initiativ med formål at skabe fokus på vigtigheden af, at unge mennesker uddanner sig inden for branchen.

CAC er efter FTZ i dag den næststørste distributør af reservedele på det danske marked og den største danskejede distributør. CAC er 100 procent ejet af CAC Fonden, som er en almen velgørende fond, der blandt andet støtter samfundsgavnlige, kulturelle og sociale formål. I den forbindelse er ikke mindst støtte til Købstadsmuseet Den gamle By og Herregårdsmuseet Gammel Estrup mærkesager for fonden.

Ved oprettelsen af CAC Fonden i 1967, var det fabrikant Carl Christensens ønske, at Fonden også skulle støtte dygtiggørelsen af ungdommen. I relation til Fondens 50 års jubilæum har bestyrelsen ønsket at markere begivenheden gennem støtte til DM i Skills og præmiering af unge personvognsmekanikere over de kommende tre år. Det vil til dels foregå i forbindelse med de regionale mesterskaber imellem de tekniske skoler og til dels ved DM i Skills.

- Vi vil gerne sætte fokus på, hvor vigtigt det er, at unge mennesker uddanner sig. Vi står over for en rivende udvikling i branchen, og vi kommer til at mangle dygtige mekanikere i fremtiden. Derfor er et utrolig vigtigt, at der bliver uddannet nye mekanikere, udtaler CAC’s adm. direktør Thomas Jensen, som også sidder som bestyrelsesmedlem i CAC Fonden, og fortsætter:

- Det er glædeligt, at CAC, og derigennem au2parts, kan bidrage til dygtiggørelsen af unge mekanikere og sætte mekanikerfaget i fokus ved disse arrangementer.

CAC Fonden vil de kommende tre år uddele præmier til de bedste mekanikere til de tre regionale mesterskaber, afholdt af de tekniske skoler. Disse regionale mesterskaber er adgangsgivende til DM i Skills det følgende år. Herudover vil CAC Fonden også præmiere de dygtigste mekanikere på den landsdækkende DM i Skills i 2018, 2019 og 2020.

DM i Skills finder næste gang sted i Messecenter Herning d. 18. - 20. januar 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094