23948sdkhjf

Undgå nedbrud hos kunderne: Fem tjek inden ferie

Det kan være en god idé at minde kunderne på værkstedet om fem ting, inden de kører på ferie.

TJEK Mange værksteder har lidt ekstra travlt op til sommerferie, hvor mange lige skal have de sidste ting testet og tjekket, inden sommerferien skydes i gang bag et rat. Alligevel oplever mange, at sommerferien bliver ødelagt af en nedbrudt bil. Sidste sommer kontaktede 9.061 bilister SOS International på grund af mekaniske svigt i bilen på deres sommerferie mellem juni og august.

Det mener Applus Bilsyn på baggrund af en undersøgelse blandt 2290 bilejere, som virksomheden har lavet. Ifølge undersøgelsen gennem 73 procent af bilejerne deres bil, inden den startes op med fuld tank og en tur rundt i Europa. Dog mener Applus, at det kan være en falsk tryghed. 

- Vi ved fra vores undersøgelse, at langt hovedparten udelukkende kontrollerer ting som oliestanden, dæktrykket, kølervæske og sprinklervæsken. Det er også vigtigt. Imidlertid bør man også undersøge andre dele af bilen, især hvis den er ældre og godt slidt. Ældre biler er i udgangspunktet mere slidte end yngre, og det øger risikoen for fejl på bilen under rejsen, siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Derfor kan det ifølge Applus være godt at gennemgå fem punkter, nogle kan værkstedskunderne selv udføre, mens andre er opgaver, der kræver fagfolk.

De fem tjekpunkter

1. Sørg for ny bremsevæske, kølevæske, olier og vand, så alle flydende væsker fungerer optimalt.

2. Opfordr kunderne til at søge på lovpligtigt udstyr til bilen og råd til dem til at købe det. Det er f.eks. selvlysende sikkerhedsveste. Kontroller gerne pærer, lys, blinklys, batteri og sikringer på bilen. Det kan være mere komplekst end som så.

3. Skift til sommerdæk, hvis det ikke skulle være sket. Mønsterdybden må ifølge Applus gerne være over 2 mm, selv om loven kræver 1,6 mm som minimum. Undersøg sommerdækkene for fejl og synlige skader og mål lufttrykket i dækkene.

4. Test gerne bilens aircon- og kølesystem, så kunden ikke ”bliver stegt”, når det bliver varmere.

5.  Udskift oliefilter, så motoren er klar til længere belastning som at holde i kø. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127