23948sdkhjf

Bilkarriere.dk skruer op for karrosserifaget

Bilbranchen sætter spot på karrosseriuddannelsen med danmarksmesteren i faget, Nichlas Rosenkilde Thomsen, som frontfigur.

UDDANNELSE Bilbranchens image- og rekrutteringskampagne, Bilkarriere, udvider nu fortællingen om branchens uddannelses- og karrieremuligheder med et forstærket fokus på karrosseriuddannelsen. Der er hård konkurrence om de unge talenter i disse år, og det er heldigvis med nye positive tal for antal indgåede uddannelsesaftaler i ryggen, at Bilbranchen nu sætter ekstra turbo på at øge kendskabsgraden til karrosseriuddannelsen hos de 15 - 25 årige unge over hele landet.

Der er udviklet et kreativt koncept for kampagnen med danmarksmesteren i faget, Nichlas Rosenkilde Thomsen, som rollemodel og gennemgående figur. Nichlas er til dagligt karrosseritekniker hos VW i Herning, og udover det daglige arbejde, har Nichlas for tiden travlt med forberedelserne til verdensmesterskabet "World Skills" i Abu Dhabi.

Fortællingen om Nichlas og uddannelsen vil komme bredt ud på de sociale medier, hvor de unge færdes. Det er bl.a. Facebook, Google, Elevplads.dk og Bazoom.dk, der de næste 12 måneder vil stå i bilbranchens og karrosseriuddannelsens tegn. Medieplanen sættes i gang i uge 25 og fortsætter indtil videre de næste 12 måneder for fuld styrke.

Faget med i front ved DM i Skills
Ved DM i skills i år fik karrosseriuddannelsen sin debut som konkurrencefag. I 2018 er faget med igen, når DM i Skills til januar afvikles i MCH Herning.

Karrosseriuddannelsen blev tidligere på året udpeget til at være en såkaldt fordelsuddannelse af regeringen efter indstilling fra Bilbranchen. En fordelsuddannelse er kendetegnet ved, at der forventes at mangle faglærte i fremtiden, og målet er, at unge og voksne, der står over for et uddannelsesvalg, i særlig grad vil vælge fordelsuddannelserne.

Fordelsuddannelserne får særlig opmærksomhed i vejledningssystemet alle de steder, hvor de unge søger uddannelsesinformation. Til gengæld påtager virksomhederne sig at sikre, at der stilles praktikpladser til rådighed for de unge, som søger mod disse uddannelser. Arbejdsgiverne, der tegner uddannelsesaftaler med elever på fordelsuddannelserne, kan opnå en ekstra økonomisk bonus, hvis en række kritierier er opfyldt.

http://bilkarriere.dk/nichlas-karrosseritekniker/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094