23948sdkhjf

Brug genbrug

Dansk Bilbrancheråd sætter på årets Folkemøde på Bornholm fokus på brug af genbrugsdele.

FOLKEMØDE 2 På folkemødet på Bornholm medvirker Dansk Bilbrancheråd med en skadet bil, som rådet har reddet fra skrotdøden. Tidligere har Dansk Bilbrancheråd stillet op til folkemødet for at slå på tromme og debattere for en højere reparationsgrænse. I år retter rådet fokus mod brugen af genbrugsdele.

- Den totalskadede bil, Dansk Bilbrancheråd har med til Bornholm, er sort, men motorhjelmen, bagklappen, en kofanger og en skærm er malet grønne. Det er for at vise, at hvis skaden var gjort op med prisen på bare de fire genbrugsdele, så var bilen ikke faldet for reparationsgrænsen, men kunne være repareret og fortsat livet på de danske veje, siger Erik S. Rasmussen, direktør for Dansk Bilbrancheråd.

Hvert år mister tusindvis af danske bilejere biler med mindre trafikskader, fordi bilerne ifølge loven ikke må repareres til en pris på mere end 65 procent af deres handelsværdi. Oven i købet må skaden kun gøres op med prisen på nye reservedele, mens der til reparationen gerne må bruges en brugt og betydelig billigere reservedel, som tidsmæssigt passer til bilen.

Fastholder arbejdspladser
- Mange bilejere kunne hvert år beholde deres biler, hvis skadesopgørelserne kunne ske med udgangspunkt i prisen på sunde genbrugsdele, siger Erik S. Rasmussen og tilføjer:

- Ud over den miljømæssige fordel der er i at reparere en skadet bil frem for at producere en ny, så er der også den oplagte gevinst, at reparationer fastholder arbejdspladser på de danske værksteder frem for at miste dem til de bilproducerende lande andre steder i verden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095