23948sdkhjf

Hesteskat på jysk

Den ugentlige leder i autobranchens uafhængige fagblad gennem 48 år.

MOTOR-MAGASINET MENER:

I HJALLERUP NORD FOR AALBORG har man i generationer siden 1744 handlet hestekræfter med ægte vrinsk i gennem håndslag, der var så bindende som et ord eller en kontrakt. Og sikkert også "sorte" heste, hvor man skulle kigge langt efter Skat og penge til fælleskassen. Nu får det traditionsrige marked måske udfordringer, når politikerne på Christiansborg har valgt at placere en hel hærenhed, kaldet Motorstyrelsen, af skattefolk med fokus på hestekræfter og afgifter i Aalborg som led i udflytningsplanen "Fra én til syv" og opsplitning af Skat til enheder i hele landet.



OG GUDERNE SKAL VIDE, at det er tiltrængt med bedre skatte-fokus og kompetence på motorområdet. Autobranchen har i årevis kæmpet mod skattemyndighederne - ja ligefrem set sig nødsaget til at nedsætte en taskforce - for at dæmme op for inkompetence, grænsende til magtmisbrug. Vi har på fagbladet fulgt branchens frustrationer og kampe og forstår den forventningsfulde glæde i autobranchen over udflytningen og udsigten til fuldt fokus på motorskatteområdet, som vi i denne uges udgave kan berette om.



DOG ER MAN I BRANCHEN SKEPTISK overfor, om man nu kan få knowhow, indsigt og ekspertise til at flytte med til Nordjylland. Eller finde god erstatning - det mener man politisk netop er muligt i landets tredjestørste universitetsby ved Limfjorden. Faktisk har vi ikke hørt meldinger fra branchen om problemer med udflytningen af Færdselsstyrelsen i februar 2016, så vi må gå ud fra, at det vil gå glat med også den nye Motorstyrelsen.



MEN VI DELER BRANCHENS HOLDNING om, at det virker knapt så politisk kompetent at skulle brødføde i hundredvis af skattefolk til at afgiftsberegne og kontrollere især leasingområdet, når man faktisk kunne nøjes med langt færre hoveder, hvis vi fik helt nye, tekniske bilafgifter - sagt i disse robottider, hvor mange af os kan forvente at blive erstattet af kunstig intelligens. Om politikerne har intelligens til at forstå branchens budskaber om bilafgifter, herunder kritik af reparationsgrænsen, skal - endnu engang - stå sin prøve på Folkemødet den kommende uge på Bornholm. Denne gang lakeret og fortalt med sågar reparationsdele i grønne miljøfarver, for at anskueliggøre budskabet bedst muligt. Held og lykke til både Skat, branchen og den politiske forståelse ved Limfjorden og på Solskinsøen.



God fornøjelse med læsningen!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125