23948sdkhjf

Kæmpe reform af Skat: Ny Motorstyrelse til Nordjylland

Regeringen har tirsdag formiddag fremlagt sin store reform af Skat, der splittes op i syv styrelser.

MOTOR 1. juli 2018 åbner det nye Motorstyrelsen i Aalborg. Det er en konsekvens af regeringens gennemgribende reform af Skat, der splittes op i syv styrelser. En af dem er den toneangivende styrelse inden for autobranchen, og derfor samles mellem 250 og 300 medarbejdere i Motorstyrelsen.

Især leasing nævnes på regeringens eget site www.fra1til7.dk som et af områderne, den nye Motorstyrelsen skal holde øje med. Regeringen hæfter sig ved, at antallet af leasingbiler er steget kraftigt i de senere år, det samme er antallet af selskaber, som udbyder leasing.

Regeringen nævner dertil, at kerneopgaven for styrelsen bliver 'korrekt, effektiv og enkel registrering, værdifastsættelse og afgiftsberegning af biler i Danmark'.

Foruden hovedkontoret i Aalborg vil regeringen også lægge underafdelinger af Motorstyrelsen i Høje Taastrup, Odense og Aarhus.

Det er regeringens plan, at man frem mod 2021 skal rekruttere op mod 3300 nye medarbejdere til Skat. 1000 af dem i helt nye stillinger.

- Det er en hovedprioritet for regeringen at genopbygge skattevæsenet, og i dag præsenterer vi en ny organisering, der kan løfte den opgave. Det bliver et skattevæsen uden SKAT. Til gengæld kommer der syv nye og stærke styrelser, som er i stand til at løse kerneopgaverne bedre end i dag. Styrelser, hvor medarbejderne – også fysisk – arbejder tættere sammen med kollegaer med samme typer opgave. Og som leverer den kvalitet, danskerne har krav på, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) i forlængelse af fremlæggelsen af planen for de syv nye styrelser.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen supplerede på pressemødet på Christiansborg:

- Motorstyrelsen har en bedre mulighed for at styrke det faglige. Tilliden til Skat genvindes ved, at man løser opgaverne bedre. Alle skal jo kunne stole på, at alle betaler den skat, man skal, sagde Lars Løkke Rasmussen. 

Motor-magasinet følger sagen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125