23948sdkhjf

Tysk minister: Audi har indbygget snydesoftware i biler

Mens VW slås med gigantisk skandale om snydesoftware, siger tysk minister, at Audi har snydt med udledning.

DIESELGATE Audi har installeret ulovlig software i dieselmotorer for at omgå test af bilernes udledning af kvælstofilter, siger den tyske transportminister, Alexander Dobrindt.

Det er første gang, at Audis fabrikker i Tyskland afsløres, mens moderselskabet Volkswagen siden 2015 har befundet midt i en gigantisk skandale om snyd af lignende karakter.

Ministeren fortæller, at bilproducenten har indbygget denne software i 12.000 biler solgt i Tyskland og 12.000 biler solgt i andre europæiske lande.

- I går har man opdaget uregelmæssigheder med bilserierne A8 og A7 med motorerne V6 og V8, siger Dobrindt ifølge det tyske nyhedsburuar DPA.

De omfattede biler er produceret i perioden fra 2009 til 2013.

Det drejer sig ifølge ministeren om en velkendt metode. Under test holder bilerne igen med udledning af kvælstofilter, hvis man ikke drejer rettet mere end 15 grader. Så bliver deres reelle udledning ikke opdaget under test.

Drejes rettet yderligere, vil udledningen af kvælstofilter øges.

Meldingen falder, mens den store bilkoncern Volkswagen (VW), som Audi er en del af, fortsat slås med skandalen om snydesoftware.

Den omfatter omkring 11 millioner biler på verdensplan. Skandalen har allerede kostet VW et stort milliardbeløb i bøder, erstatning og forlig.

Kilde: Ritzau

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093