23948sdkhjf

Ford udskifter topchef

Mark Fields fyret som CEO hos Ford og erstattes af Jim Hackett fra egne rækker.

DIREKTIONSGANGEN Mandag meddelte bilfabrikanten Ford, at Mark Fields trækker sig tilbage som topchef og bliver erstattet af den 62-årige Jim Hackett, der kommer fra en anden direktørstilling hos selskabet.

- Vi flytter os fra en stærk position for at gøre Ford klar til fremtiden. Jim Hackett er den rette administrerende direktør til at lede Ford gennem den transformationsperiode, som finder sted i blandt andet bilindustrien, lyder det fra bestyrelsesformand Bill Ford.

Jim Hackett har tidligere stået i spidsen for koncernens smart mobility-division.

samtidig er Jim Farley, chef for Fords aktiviteter Europa, Mellemøsten og Afrika, udnævnt til executive vice president og ansvarlig for de globale markeder.

Under lederskab af den nu forhenværende Mark Fields, som tiltrådte topstillingen i juli 2014, er aktiekursen hos den amerikanske bilproducent faldet med omtrent 30 procent på børsen i USA.

Manglende performance
En analytiker forklarer skiftet med en stigende utilfredshed med Fods performance på aktiemarkedet.

- Ford er ikke i krise, men den her udvikling viser, at der er kommet mere fokus på at skabe værdi til aktionærerne," siger Stefan Bratzel, der er direktør ved Center of Automotive Management ved universitetet i Bergisch Gladbach, om skiftet til Bloomberg News.

Efter den officielle nyhed om direktørskiftet er Ford strøget opad på Wall Street, og knap en time inde i mandagens handel stiger aktien 1,6 procent til 11,05 dollar. Det værdisætter selskabet til lige under 44 mia. dollar. bauer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156