23948sdkhjf

Leder: På bjørnekanten

Den ugentlige leder i autobranchens uafhængige fagblad gennem 48 år.

MOTOR-MAGASINET MENER:

PEPTALK OG ILLUSTRATIVE VITTIGHEDER er en god kombination, når tingene skal fise ind på lystavlen og blive til action ude i autobranchen. Således kunne de mange medlemmer af Bilbranchen til årsdagen, vi skriver om i denne uges fagblad, more sig over vitsen med de to mænd forfulgt af en bjørn, og hvem der kunne løbe hurtigst. I overført betydning, naturligvis, er det den forretningsdrivende i autobranchen, der "løber hurtigst", som ultimativt overlever eller blot klarer sig bedst.



OG DER ER NOK AF UDFORDRINGER at se i øjnene - og her skal man helst vende kikkerten rigtigt, så bjørnen ikke pludselig blot står et frådende skridt foran, som en tv-reklame for tiden viser: Især demografi og færre unge bilkøbere samt ikke mindst digitale udfordringer. Her er abonnementsformer det nye buzzword - folk vil kende de månedlige udgifter. Samt service: Har du ikke selv bilen til kunden, så hjælp ham afsted til konkurrenten. Det virker i guds eget land, USA, forlød det fra en indfløjet taler ved navn Savage, med en snert af vildmand over sig - og så må vi jo tro på, at det også virker i lille Danmark.



HVIS MAN SKAL SKRIDTET FORAN, skal kulturen på arbejdspladsen avle kreativitet. Og her skal man ikke blot ud af boksen, men lære at balancere på kanten af den, lød et af de gode råd på årsdagen. I brugtbilbranchen har nogle taget dette lige lovligt bogstaveligt. Som vi også kan berette, er foruroligende mange sager om hvidvask af penge foregået i brugtbilbranchen. Trods rimelige undskyldninger kan vi ikke forsvare, at aktører i branchen ikke vil forstå eller acceptere en lovgivning, som man pinedød er tvunget til at kende som forretningsdrivende - med passende hjælp fra sin brancheforening. Selvfølgelig skal man helst ikke gå glip af handler eller sågar storhandelsaftaler. Men man vil altid kunne indrette sig, så loven bliver fulgt. Det viser også erfaringerne efter diverse domsafsigelser. Dog burde lovgivningen gøre det muligt for forretningsdrivende at kunne bede Skat om dispensation, hvis en aktuel handel afhænger af kontanter. Det er for farligt at leve livet på kanten konstant.



God fornøjelse med læsningen!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.489