23948sdkhjf

Flere vasker bilen i vaskehallen

Nye tal fra fra Energi- og olieforum viser, at antallet af bilvaske i vaskehallerne stiger. Det er gode nyheder for miljøet, mener organisationen.

BILVASK Interesseorganisationen Energi- og olieforum (EOF) har netop udgivet sin nye Energistatistik 2017. Her ses det, at antallet af bilvaske foretaget i vaskehaller i 2016 fortsatte den stigende tendens fra 2015. Det betyder samtidig, at mængden af spildevand fra manuel vask, der ender urenset i naturen, faldt i 2016.

Organisationen skriver i en pressemeddelelse, at det gennemsnitlige vandforbrug i vaskehaller er meget lavere end ved manuelle vaske. De mest effektive vaskehaller bruger mindre end 35 liter rent vand per vask, hvor der ved manuel vask let bruges 100 liter vand.

- Hvis vi ser på vores statistik over bilvaske foretaget i vaskehallerne på tankstationerne fra 2004 til 2016, kan vi se, at den nedadgående tendens nu er vendt, og at der de sidste to år igen har været en stigning i antallet af bilvaske i vaskehallen. Det ser derfor også bedre ud med udledningen af metaller, olie og vaskemidler, som er faldende, siger Michael Mücke Jensen, teknik- og miljøchef i EOF.

Alt vaskevand fra vaskehaller ledes via kloak til det kommunale rensningsanlæg, hvorimod op til to tredjedele af spildevandet fra en manuel vask ender urenset i naturen. Det betyder, at mere end to ton vaskemidler, fem ton olie og halvanden ton metaller om året ender direkte i naturen, hedder det i pressemeddelelsen.

Energi- og olieforum er brancheorganisation for virksomheder, der udvikler og markedsfører energiprodukter til forbrugere og erhvervsliv i Danmark som benzin, dieselolie, biobrændstoffer, gas, fyringsolie og træpiller.

Organisationen har eksisteret siden 1968 og har hovedparten af de danske olieselskaber og tankstationer som medlemmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098