23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

Nyheder om Tesla, Total, Kia, firehjulstræk og Mercedes.

Tesla fordobler omsætningen

Elbilfabrikanten Tesla leverer et glimrende kvartalsregnskab for årets første tre måneder. Selskabet har leveret flere end 25.000 elbiler i årets første tre måneder. Det er en fremgang på 69 procent i forhold til året før. Ikke siden 2010, hvor selskabet solgte sine første biler, har Tesla haft så mange ordrer. Det øgede salg kan aflæses direkte i regnskabet, hvor omsætningen lyder på 2,7 milliarder dollar i første kvartal. I forbindelse med regnskabet oplyser Tesla, at fabrikanten allerede fra juli i år vil sætte gang i produktionen af dens nye bil, Model 3. Den forventes til salg i USA i løbet af 2017. Med lanceringen af Model 3 håber selskabet, at det kan nå målet om at producere 500.000 biler om året fra 2018. Model 3 bliver beskrevet som en billigere bil og forventes at koste 35.000 dollar på det amerikanske marked. Det svarer til knap 240.000 kroner Det er samtidig Model 3, der skal sikre den markante vækst i salget af biler. Tesla har planer om at sælge seks gange så mange biler i 2018 som i 2016. Ritzau

Total og Kia fortsætter

Det nuværende samarbejde mellem Kia Motors og producenten af olieprodukter og smøremidler Total bliver forlænget med yderligere fem år. Samarbejdet gælder både globalt set og selvfølgelig også i Danmark, hvor samarbejdet mellem de to især kendes hos landets Kia-forhandlere og i forhold til sponsorat af racerløbet, Copenhagen Historic Grand Prix. "Vi er vældig glade over at have fornyet vores globale samarbejde med KIA Motors Corporation, samt at vi har fornyet aftalen med KIA Danmark", siger Franck Maurin, administrerende direktør for Total Nordic. Totals smøremidler vil blive påfyldt alle Kia-modeller fra fabrikken, og Total vil være det eksklusive anbefalede brand for alle i Kias globale servicenetværk.

Firehjulstræk skaber overmod

Umiddelbart har det altid været fast lære, at firehjulstræk teoretisk set burde give mere sikker kørsel, i hvert fald når det kommer til at stå fast. Men det svenske forsikringsselskab Folksam har lavet en undersøgelse blandt 35.000 bilister, der lidt overraskende viser, at flere bliver dræbt og såret i biler med træk på alle fire, end tilfældet er for dem med med træk på hjul. Den klart værste synder er fart, fordi bilisterne med firehjulstræk angiveligt træder hårdere på speederen i sne og glat føre. Og selv om de kommer hurtigt afsted, så bremser de som bekendt ikke bedre end andre bilister, pointerer svenske Folksam i sin undersøgelse.

Stemmer hos Mercedes-Benz

De stemmebaserede assistenter i hjemmet så som Google Home Amazon Echo er populære i USA. Her taler man til højtalerne og beder dem om at udføre handlinger som at tænde lyset eller finde en opskrift på chili con carne. Nu vil Mercedes-Benz kombinere sin Mercedes Me-platform, så man kan tale til Googles og Amazons assistenter og eksempelvis gøre sin bil klar til tur. På sigt skal man i bilen også kunne slukke blandt andet lys og andet, man har glemt i hjemmet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234