23948sdkhjf

Ny grossist og værkstedskæde åbnet

Værkstedsmand fra Hundested lancerer City Car Parts. Det skal være værkstedernes eget koncept, siger Branislav Dan.
GROSSIST Det tog et år at opbygge værkstedet og halvandet år at opbygge bilhuset, men det har taget fem år at opbygge den nye grossist-forretning, City Car Parts, som slår dørene op for landets autoværksteder den 1. april.

Det fortæller manden bagved, den 32-årige Branislav Dan, som tilbage i 2006 - sammen med sin storebror, 38-årige Lazar Dan, etablerede Hundested Auto- og Dækcenter (Bosch Car Service) på Ullerup Skovvej i Hundested. Og siden er det gået stærkt fremad for de to Dan-brødre.

Sidste forår indviede det nordsjællandske værksted et 650 kvadratmeter stort nyt bilhus under navnet Brdr. Dan Biler A/S, hvor de to brødre sælger et bredt udvalg af importbiler fra Tyskland. Samlet tæller firmaet 14 mand, heraf de ni på værkstedet.

De sidste fem år har Branislav Dan sideløbende forberedt etableringen af en autogrossist på nettet ved at tale med leverandører over hele Danmark og Europa - han har sågar været i USA for at undersøge markedet.

Det har nu resulteret i etablering af Dansk Reservedelslager ApS, som står for butikken City Car Parts. Med i planen er også at oprette en ny værkstedskonceptkæde under navnet City Car Service med det mål at tiltrække 85 værksteder rundt om i landet - kun ét per by.

- Vores lager er på plads, og vi går op i kvalitet, siger Branislav Dan og viser rundt på lageret, som pt rummer 21.000 numre, men vokser snart til det dobbelte.

Som de øvrige på værkstedet i Hundested er han uddannet servicetekniker.

- Så vi kan tale direkte med mekanikerne. Vi ved, når delene driller eller ikke passer, siger Branislav Dan.

23 leverandører

City Car Parts har nu opbygget et web-katalog under linket www.citycarparts.dk og aftager dele fra 23 leverandører, heraf fem eksklusive - det gælder blandt andet Motaquip, som tidligere var ejet af PSA, og som leverer et stort sortiment af premium dele fra England. Hertil kommer styretøjsdele fra Sidem, 300 numre inden for bremser og styretøjsdele fra Quinton Hazell (JP Group), KW sensorer fra italienske Facet samt lifte og dækmaskiner fra italienske Mikogroup International. Også Triscan er hovedleverandør.

Hertil kommer batterier fra Bosch, filtre og turboladere fra Mahle, motorolie fra Mobil 1 samt startere og generatorer fra HC Cargo. Andre leverandører er KS Tools, Brink, Bosal, Intersprint, Tiptop, Alticar (Maston), Avant (Motip), AC-udstyr fra Christonik, Nissens kølere, testere og diagnose fra Elektropartner, karrosseridele fra Klokkerholm, motorvarmere fra Eberspächer, LuK koblinger, Metzger, elektriske komponenter fra Intermotor, hjullejer fra Optimal, tandremssæt fra FAI, autoruder fra Nordglass samt produkter som tøj og arbejdssko, kemi, spraymaling og trailerdele.

- Vi har hele pakken - det er fundamentet i vores koncept, fastslår Branislav Dan.

City Car Parts går også leveret dele fra Swag og Blueprint i Tyskland. Desuden er man forbundet med syv tyske bilforhandlere, hvorfra man kan skaffe OEM dele. Indtil videre er der lavet aftaler vedrørende dele fra VW, Audi, Skoda og Ford

- Når vi kender vores salg bedre efter 1-2 år, kan vi mere præcist udbygge vores eget lager, tilføjer han.

Guld værd

Via det nye web-katalog har en direkte forbindelse til TecDoc og er uden mellemleddet med omkodning af varer. Der er også arbejdstider på alt, og det er vigtigt, at man kan printe serviceskemaer ud straks, påpeger Branislav Dan.

Systemet rummer desuden håndbøger (Tec RMI) samt el-diagrammer.

- Det er det rene slik for værksteder - det er guld værd, mener han.

Konceptværkstederne får hele denne pakke gratis. Det skal koste 6000 kroner per år at være med i City Car Service kæden.

Taler samme sprog

- Den nye værkstedskæde - City Car Service - er et tillægskoncept, hvis de aktuelle værksteder er med i andre kæder. Vi er værkstedernes eget koncept, fastslår Branislav Dan.

- Det er en unik måde, vi giver support og teknisk viden på, og vi taler samme sprog som værkstederne, siger han og tilføjer:

- På grossist-markedet har der været en enorm priskrig med meget uens priser og rabatter. Hos os skal man ikke prutte om priserne. Vi tager ens, lave nettopriser plus en mindre fast avance - dette skal for alvor kunne betale sig for værkstederne. Vi giver den service, som vi selv - som værksted - vil have.

Fællesskab

City Car Parts er landsdækkende, og leveringen af varer sker via Post Nord og Bring. Firmaet skal ikke selv køre vareture.

- Når en vare er bestilt inden kl. 14 - er den ude næste dag kl. 7. Det kan ikke være nemmere, mener Branislav Dan.

- Vi er anderledes. Vi har en omfattende support, og kernen er, at vi hjælper hinanden. Dette er et fællesskab med fællesråd i værkstedskæden og årsmøder. Samtidig skal værkstederne bevise, at de kan være med, siger han og påpeger, at kæden også er relevant for nyvognsforhandlere.

City Car Parts ansætter en reservedelsmand fra branchen, som begynder den 1. april, og Skomø er i gang med at producere skilte til værkstederne i City Car Service.

City Car Parts er medlem af AUTIG, mens Brdr. Dan Biler er med i AutoBranchen Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125