23948sdkhjf

Uber lukker i Danmark

Uber har besluttet at lukke tjenesten i Danmark. Det skyldes den nye taxalov, oplyser talsmand.
KØRSEL Uber kører sin sidste tur i Danmark den 18. april 2017 kl. 12, hvor man ikke længere vil have adgang til appen, skriver Børsen.

Det oplyser selskabet på et pressemøde i København tirsdag formiddag.

Talsmand fra Uber Kristian Agerbo kalder det ærgerligt og trist.

Beslutningen kommer i kølvandet på den nye taxalov, massebøder og tiltaler mod Uber-chauffører samt en kommende retssag mod Uber som selskab.

I februar landede regeringen en aftale om en ny taxalov. Loven kræver blandt andet, at bilerne har taxameter og sædefølere - en beslutning, som Uber var hurtig til at lange ud efter.

Dagen efter den nye taxilov blev offentliggjort, påbegyndte Uber en underskriftindsamling i Danmark med titlen "Sig nej til et Danmark uden Uber." Det lyder også, at den politiske aftale truer Ubers eksistens i landet.

Der er 2000 chauffører og 300.000 brugere i Danmark, oplyser Uber.

Ingen anden udvej

"Med den nye politiske aftale om taxiloven ser vi ikke anden udvej end at lukke for kørsel i Danmark. Vi håbede til det sidste, at loven ville tage højde for ny teknologi, så de biler, der allerede kører på vejene, kan bruges til kørselstjenester som Uber. Men, som loven tegner nu, bliver der trukket krav om forældede tekniske løsninger ned over hovedet på chauffører, der tilbyder kørsel i deres egne biler, skriver Uber team i København i en mail.

"Før Uber igen kan tilbyde kørsel i Danmark, skal den foreslåede taxilov ændres. Vi vil arbejde hårdt og presse regeringen for en ændring, der tager højde for ny teknologi og åbner for, at pålidelig og prisvenlig transport i hverdagen igen bliver muligt med et tryk på telefonen", lyder det videre.
Læs mere om: Uber
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079