23948sdkhjf

BASF: Sådan sikrer vi en god lakuddannelse

Trainee-forløb er med til at sikre, at autolakerere bliver opkvalificeret tidligt.
LAKVIDEN Vi er omgivet af farver, mere eller mindre, hvor man kigger. Det ved autolakerere alt om, og mange ved også, hvor udfordret dele af branchen er. Hos en af verdens største producent af mere eller mindre alle former for farve og lak, BASF, har man derfor godt gang i BRITE.

Det står for Basf Refinish Internal Technical Experience og dækker over et 12-måneders traineeforløb. I løbet af det år kommer den studerende tæt på den store, tyske virksomheder og få gode kvalifikationerne inden for alt det tekniske, kemiske og salgsmæssigt aspekt af det at være en moderne autolakerer.

BASF lover, at man i løbet trainee-perioden kommer i berøring med stort set alle de af BASF Coating Services, og at den studerende samtidig bliver linket til en mentor, som gennem hele forløbet kan guide og hjælpe lakereren.

Svensk forbillede

En af dem, som har gennemført traineeprogrammet er svenske Sofie Persson. Hun er oprindelig fra Stockholm, men har uddannet sig som autolakerer på Silkeborg Tekniske Skole her i Kongeriget.

Ifølge BASF skyldes det, at niveauet på uddannelsesinstitutionerne i Danmark er højere end i resten af Skandinavien. Svenske Sofie Persson har samtidig deltaget i både det danske og svenske mesterskab for autolakerere.

Hun startede tilbage i 2013 på BASF BRITE-programmet og har været igennem de ffem faser, traineeforløbet dækker over.

Det vil sige både et, kundeforløb, et teknisk fokus, et salgsmæssigt fokus og i sidste ombæring et feedback-forløb.

Job bagefter

BASF bruger, fordi markedet er enormt konkurrencepræget, rigtig meget tid på at fortælle om BASF BRITE. Samtidig er det med BASF’s egne ord svært at finde de rette og kvalificerede autolakerer, som forstår kompleksiteten af at kunne agerer på det hårde marked.

Derfor har BASF, som flere andre producenter også har gjort, set sig nødsaget til ’selv at gøre det’, forstået på den måde, at man ved at uddanne lakeksperterne internt i virksomhed kan sikre, at man får flere ansatte, som opfylder netop de krav, BASF stiller.

Lakvirksomhed lover dog, at man har rigtig stor chance for efter et endt forløb at få job i virksomheden. Man er dog ikke forpligtet til at at vælge BASF, når de 12 måneder er slut, fortæller lakvirksomheden.
Læs mere om: basf
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094